Student român, cu simptome asociate infectării cu coronavirus

Un tânăr de 24 ani, din Bacău, care studiază în China, s-a prezentat, luni, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi le-a spus medicilor că prezintă mai multe simptome asociate infectării cu coronavirus, el fiind transferat la Bucureşti în cursul acestei zile pentru efectuarea testelor.

Bărbatul nu prezenta simptome agravante, care i-ar fi pus viaţa în pericol, dar avea dureri musculatorii şi o tusă seacă.

"A spus că a venit pe 17 ianuarie din China şi de aceea ne-a ridicat suspiciunea de coronavirus. Noi trebuie să manifestăm precauţie, iar medicul infecţionist şi cu cei de la Institutul 'Matei Balş" au hotărât să fie transferat la Bucureşti pentru efectuarea testelor. O ambulanţă l-a preluat pentru a-l transporta la Institutul "Matei Balş". Pacientul a spus că a fost undeva la 1.000 de kilometri de focarul din China. Când s-a întors acasă, în Bacău, a simţit în avion că îl încearcă o răceală. S-a tratat acasă cum a ştiut el şi au reînceput simptomele. Aşa că s-a prezentat la UPU mai mult speriat", a declarat directorul Spitalului Judeţean Bacău, Adrian Popa.

Doctorul Adrian Popa a adăugat că la Spitalul Judeţean Bacău i-au fost făcute teste pentru gripă, care au ieşit negative, dar nu şi testul pentru coronavirus pentru că acesta nu există la spital.

Tânărul cu suspiciune de coronavirus s-a întors din China cu un alt grup de studenţi din Braşov, dar niciunul dintre aceştia din urmă nu a acuzat vreun simptom.

actualizare: Analizele au stabilit că nu este vorba de coronavirus.

Vizualizări: 1,004

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: