Studenți din Timișoara, schimb de bune practici în Baia de Fier

Zona de sub munte, Novaci-Baia de Fier-Polovragi, este intens promovată de consilierul județean Mihail-Sergiu Olaru. Printr-o postare pe Facebook, acesta a povestit că le-a vorbit unor studenți de la universitatea de Vest din Timișoara, specializare de Turism, despre turismul din Gorj. Au fost alături de el Daciana Ungureanu, artist vizual, Melania și Cristian Lera de la Pensiunea Ograda Bunicilor, Gabriel Dan Chiriac, creatorul experienței ”Hamace la înălțime” din Baia de Fier, Ioana Rădescu, consultant în accesarea fondurilor europene, și primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

 Întâlnirea a avut loc la Pensiunea ”Conacul Olarilor” din Baia de Fier. 

”Am primit o vizită de la un grup de studenți de la Universitatea de Vest Timișoara, ce se află într-o deplasare de practică în domeniul turistic. Le-am povestit cum prin colaborare și prin promovarea artiștilor, meșterilor și tradițiilor locale, turismul de tranzit s-a transformat într-un turism rural de calitate.

Am discutat despre oportunitățile pe care turismul ni le oferă, despre soluții de finanțare, despre modul în care acestea se pot accesa dar mai ales le-am povestit din experiența mea cum se pot evita cele mai frecvente probleme.

Ne bucurăm că am avut ocazia să împărtășim parte din experiența noastră cu acești tineri, dar și de interesul lor de a învața și de a se conecta la tradiții”, a scris acesta.

Aceștia le-au oferit tinerilor și o masă cu bucate tradiționale, iar seara au stat în jurul focului și l-au ascultat pe Marius Ungureanu cântând la chitară.

Olaru spune că turismul din Oltenia de sub munte este o oportunitate de dezvoltare a zonei:

”Am avut din nou ocazia să văd potențialul Olteniei de Sub Munte din reacțiile lor la frumusețile zonei și mai mult ca oricând sunt convins ca turismul reprezintă o alternativa economică frumoasă și viabilă ce trebuie crescută atât din perspectiva publică, dar si privată”.

Galerie foto


Vizualizări: 1,006

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: