Comentariul lui CTP despre cazul Mihai Dafinescu. ”Băi, râmelor, băi târâților, să stea un fiu al Justiției un an întreg în pușcărie?”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a avut o abodare dură la adresa justiției din România, după ce Mihai Dafinescu, fiul judecătoarei Elena Dafinescu, de la Tribunalul Gorj, a obținut eliberarea condiționată după un an de detenție.  

Revoltat, CTP a transmis pe pagina sa de Facebook că cere ”dreptate pentru justiție”, în condițiile în care fiul judecătoarei a omorât un om într-un accident rutier, sub influența alcoolului.

Gazetarul este de părere că motivarea deciziei Judecătoriei Craiova pentru eliberarea condiționată a fiului judecătoare se poate traduce prin faptul că acei judecători consideră șoferul, de fapt, ”a călcat o râmă cu mașina”.

Mesajul complet al gazetarului Cristian Tudor Popescu: 

”Dreptate pentru Justiție! Mihai Dafinescu, fiul judecătoarei Elena Dafinescu, de la Tribunalul Gorj, a obținut eliberarea condiționată după un an petrecut în detenție. Ceea ce reprezintă mai puțin de un sfert din pedeapsa de 4 ani și 6 luni pentru omorârea unei femei, pe care a lovit-o ieșind în decor, cu alcoolul în cap, după care a fugit.

În motivarea deciziei Judecătoriei Craiova scrie așa: „instanţa reţine că liberarea condiţionată înainte de termen reprezintă o şansă şi, având în vedere şi vârsta acestuia de 28 de ani, de faptul că se vorbește despre o persoană fără antecedente penale, de aspectul că petentul a stat în detenţie în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale, considerată etapa de graţie în existenţa oricărui individ, perioada de maximă înflorire, dar când înţelepciunea necesară pentru a lua hotărâri remarcabile în ceea ce priveşte viitorul adeseori lipseşte, iar voinţa de afirmare şi putere generează convingerea că totul este accesibil şi nu vor exista momente critice, ajungându-se ca în astfel de situaţii să se rateze cele mai mari oportunități pe care le oferă viața, iar scenariul unei asemenea vârste nu se mai repetă şi, fără îndoială, şi-ar dori să poată întoarce timpul şi să excludă acea clipă fatidică ce a condus la o dramă care cu siguranţă l-a marcat pentru tot restul existenţei, instanţa apreciază că scopul preventiv, educativ al pedepsei a fost atins până în prezent, iar perioada executată de condamnat prezintă garanţia integrării sociale a acestuia.

„Băi, râmelor, băi târâților, să stea un fiu al Justiției un an întreg de zile în pușcărie, și pentru ce? Pentru că a călcat o râmă cu mașina? Pe vremea lui Ceaușescu, săracul, n-ar fi făcut nicio zi de închisoare. Atunci nu se pomenea o așa bătaie de joc față de tovarășa Justiția. Și râmele erau necuvântătoare.

Îl punem în libertate pentru că menirea noastră e să facem dreptate Justiției” - a scris Cristian Tudor Popescu pe rețeaua de socializare.

Vizualizări: 3,357

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: