Subcomisarul Bica s-a împuşcat în burtă cu pistolul personal

Noapte grea pentru medicii şi poliţiştii din Târgu Jiu, după ce un ofiţer s-a împuşcat luni seara în abdomen, pe fondul unei crize de gelozie. Acesta şi-a folosit pistolul personal, un Macarov de 9 mm, pentru a-şi pune capăt zilelor, dar nu s-a împuşcat la tâmplă, ci în burtă, supravieţuind glonţului care i-a perforat corpul. Medicii au muncit apoi peste cinci ore pentru a-l menţine în viaţă.

Subcomisarul Sorin Bica a avut noroc, dacă putem spune aşa, nu doar când s-a împuşcat, ci şi după ce a ieşit din sala de operaţii a spitalului judeţean de urgenţă Târgu Jiu. Cu totul accidental, liftul unităţii sanitare s-a blocat la ora 1 noaptea, atunci când poliţistul trebuia coborât din blocul operator al etajului doi la secţia ATI de la parter. Incidentul a fost uitat însă repede pentru că, de data aceasta, nu a afectat starea de sănătate a nimănui, dar spune multe despre un sistem sanitar de la care avem pretenţii la fel de mari ca de la poliţiştii care trebuie să ne apere de infractori.

Ofiţerul are 38 de ani şi până acum a lucrat la Ordine Publică, în cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu. Fiul al fostului comandant al Penitenciarului Târgu Jiu, decedat între timp, Bica era responsabil cu instruirea viitorilor agenţi de pază de la firmele private, dar şi cu felul în care băncile din municipiu au pus la punct sistemul propriu de protecţie contra infractorilor. Aşadar, poliţistul avea responsabilităţi importante dar, în ciuda funcţiei, nu reuşea să aibă şi un cămin bine întemeiat. Are o fiică de 9 ani fără care a rămas însă după divorţul de fosta soţie, el încercând de anul trecut să îşi refacă viaţa personală printr-o relaţie cu o tânără care nu a vrut să discute cu jurnaliştii. Ea este cea care luni seara a sunat la 112 pentru a anunţa că în apartamentul situat în zona Colegiului Naţional Spiru Haret este un poliţist rănit cu foc de armă şi care are nevoie urgentă de ajutor.

Salvarea a venit în 3 minute

O ambulanţă a sosit la locul solicitării în mai puţin de 3 minute, traficul uşor din timpul serii permiţând echipajului să se deplaseze repede. Vecinii poliţistului au fost luaţi prin surprindere de sosirea echipei medicale şi de faptul că omul legii era coborât pe targă din bloc pentru a fi dus de urgenţă la spital. „I-am auzit certându-se, că noi fiind la parter şi ei la etajul unu se mai aude prin zidurile astea, orice ai vrea să faci. Apoi a fost aşa o lovitură mai puternică, o împuşcătură, după care vecinii au început să zbiere că s-a împuşcat Sorin, că aşa îl cheamă pe dânsul. A venit apoi salvarea foarte repede şi l-a dus la spital. Au fost certuri şi pe zi şi pe seară, acum înainte de a se împuşca el, dar pentru ce anume nu am cum să ştiu”, a menţionat o vecină. Un alt bărbat, din blocul vecin, a ieşit şi el afară când s-a trezit cu salvarea la fereastră şi cu poliţistul pe targă. „Am auzit o bubuitură puternică, nu ştiu de unde venea, dar apoi a venit imediat salvarea. Iniţial am zis că o fi fost ceva pe la televizor sau pe la copii ăştia care mai dau pe aici cu petarde. Am ieşit afară să văd ce face salvarea şi am aflat că se împuşcase un poliţai care stă la etajul unu în blocul acesta. Era dezbrăcat de la brâu în sus, din ceea ce am văzut eu. Avea masca aia de oxigen pe faţă şi asistenta de pe salvare era agitată pentru că îi cerea şoferului să o ducă la spital cât mai repede”, spunea bărbatul.

Asistenta de pe ambulanţă avea şi motive să se grăbească pentru că de acele clipe a depins viaţa subcomisarului. Sorin Bica a ajuns aproape la limită pe masa de operaţie, medicii trebuind să muncească mult după miezul nopţii pentru a-l menţine în viaţă. Echipa formată din doctorii Adonis Bălan şi Gheorghe Neaţă a traspirat din greu timp de vreo cinci ore pentru ca poliţistul să nu fie pierdut pentru totdeauna. „A fost o intervenţie fără precedent pentru spitalul nostru, dar am reuşit la capătul unei intervenţii de peste cinci ore să avem pacientul în viaţă. Vă mărturisesc faptul că cinci minute dacă mai întârzia şi nu ajungea la spital nu mai aveam ce să îi facem. A sosit însă la limită şi nu ne rămâne decât să aşteptăm şi să vedem cum evoluează starea acestuia”, a menţionat dr. Neaţă. Ce s-ar fi întâmplat dacă incidentul se producea ziua, când şoselele sunt aproape blocate? Greu de spus!

O împuşcătură, două femei şi mai multe semne de întrebare

La blocul în care locuieşte poliţistul au venit imediat colegi de-ai acestuia, care au securizat zona şi au demarat cercetările la faţa locului. Aceştia au ridicat din apartament atât pistolul folosit de subcomisar, cât şi glonţul care a trecut prin corpul acestuia şi s-a oprit în pat. Primele concluzii arată că totul a fost generat de o criză puternică de gelozie prin care trecea omul legii. Ce l-ar fi putut face atât de gelos pe poliţist încât să încerce să îşi pună el capăt zilelor- Vestea că prietena lui este gravidă în două luni- Vom afla de la anchetatori, pentru că oricum este destul de dubios faptul că un poliţist care ştie să mânuiască arma decide să îşi pună capăt zilelor, dar nu îşi duce pistolul extrem de puternic la tâmplă, ci şi-l propteşte la ficat şi trage la întâmplare. „Din primele cercetări efectuate la faţa locului, se pare că lucrătorul de poliţie s-a împuşcat în zona abdominală, cu un pistol de 9 mm, pe care îl deţinea legal. Se pare că a recurs la acest gest pe fondul unor discuţii contradictorii pe care le avusese cu persoana care trăia în concubinaj. Urmează să se stabilească împrejurările exacte ale producerii acestui incident, ancheta fiind coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj”, a menţionat ofiţerul de presă al IPJ Gorj, inspectorul Daniel Tică. Procurorul care coordonează ancheta este Emil Moţa, cel care, la o primă concluzie, a confirmat faptul că incidentul s-a produs pe fondul unei crize de gelozie şi a neînţelegerilor cu concubina.

Concubina cu pricina a venit şi ea la spital în noaptea de luni spre marţi şi a izbucnit în lacrimi când l-a văzut pe Sorin Bica scos din sala de operaţie aproape fără suflare. Femeia nu a vrut să povestească ce s-a întâmplat înăuntru, dar în scenă a apărut o prietenă a acesteia, care ne-a precizat că şi ea se afla în apartament în momentul în care subcomisarul a decis să se împuşte. Niciuna dintre ele nu a mărturisit de ce a recurs ofiţerul la o asemenea soluţie pentru a-şi rezolva problemele cu viaţa. Răspunsuri de acest gen sunt aşteptate de acum încolo şi de la Sorin Bica, acesta revenindu-şi ieri după amiază din starea de comă. El va mai rămâne sub supravegherea medicilor o lungă perioadă de timp şi, cel mai probabil, nu va mai putea deţine vreodată vreo armă de foc în mod legal. De asemenea, este de aşteptat ca el să fie retras din funcţia pe care a ocupat-o până acum şi să fie mutat pe un post administrativ, toate acestea fiind însă lucruri de viitor, aspectul cel mai important fiind acela că el este în viaţă şi va putea spune ce anume l-a determinat să apese pe trăgaci.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: