Subvenţii pentru zece mii de fermieri din Gorj

Peste zece mii de fermieri din Gorj beneficiază de plata în avans a subvenţiilor agricole, aferente campaniei din anul curent. Potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj, a fost decontată suma de 2.179.405,34 euro, din care: 1.644.483,46 euro din FEGA şi 534.921,88 euro din FEADR.

Întreg personalul responsabil cu gestionarea cererilor unice de plată ale fermierilor a fost mobilizat prin prelungirea programului de lucru şi desfăşurarea unei activităţi în program normal de lucru, în zilele de sâmbătă şi duminică. Astfel, după prima săptămână de la demararea campaniei, au fost autorizaţi la plată 55,80% dintre fermierii care au depus o cerere unică de plată.

Potrivit directivelor europene, statele membre ale UE pot face plăţi, înaintea datei de 1 decembrie a anului de cerere, dar nu înaintea datei de 16 octombrie, pentru avansuri. În judeţul Gorj, au fost depuse şi înregistrate în sistemul informatic de administrare şi control (IACS), aferent Campaniei 2018, un număr de 18.204 cereri unice de plată, dintre care un număr de 10.158 fermieri au fost autorizaţi la plata în avans.

„Începând cu data de 25 octombrie vom autoriza la plată fermierii cu peste 10 hectare, iar în jurul datei de 1 noiembrie, fermierii cu cereri unice pentru sprijin cuplat în sector zootehnic, la specia ovine (SCZ-O) şi sprijin cuplat în sector zootehnic, la specia caprine (SCZ-C), al cărui cuantum a fost stabilit prin Hotărârea de guvern, pentru care urmează să se stabilească efectivele eligibile. Categoriile de fermieri încă neautorizaţi la plată sunt cei din eşantioanele de control clasic şi prin teledetecţie, fermierii cu sprijin cuplat în sector zootehnic la specia bovine, care au data de retenţie 15 noiembrie 2018, fermierii cu debite nerecuperate şi sancţiuni multianuale, fermieri cu transfer de exploataţie, fermieri fără formă coerentă sau cu dosare invalidate şi anulate, alte categorii de fermieri”, a declarat Constantin Negrea, directorul executiv al APIA Gorj.

Vizualizări: 641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: