Sumă uriașă pentru conducte noi de apă pentru municipiul Târgu Jiu 

O sumă uriașă va cheltui Aparegio în realizarea unor noi conducte de apă. Sursele de apă și aducțiunile vor fi realizate în Runcu, Vâja Clocotiș, Sohodol și Șușița. Planul este îmbunătățirea sistemului de alimentare cu apă pentru municipiul Târgu Jiu. În total, se vor investi peste 40 de milioane de lei, bani europeni. 

În contextul în care în Țârgu Jiu sunt multe probleme cu conductele de apă, anunțul arată doar că se vor cheltui mulți bani, iar inundațiile străzilor sau avariilor vor continua în următorii ani. 

Lucrările de construcție pentru proiectarea si execuția de lucrări pentru „Proiectare şi execuţie lucrări surse de apă și aducțiuni Târgu Jiu (Runcu, Vâja Clocotiş, Sohodol, Susita), includ: Sector 1: Sistem de alimentare cu apa Targu Jiu, pentru care s-au propus următoarele lucrări: Reabilitare sursa Susita Verde, Reabilitare sursa Runcu • Aductiuni/conducte de transport - Reabilitare aductiune sursa Susita Verde-GA Dealul Târgului – Reabilitare aducțiune sursa Vaja Clocotiș- camera încărcare Runcu – Reabilitare aducțiune sursa Sohodol-camera încărcare, se arată în anunțul companiei de apă. 


Durata de execuție a lucrărilor este de aproape doi ani și jumătate. Valoarea totală a investiției este de peste 40 de milioane de lei, bani ce vin prin Programul Operatțonal Infrastructura Mare. Firmele interesate de lucrări pot depune ofertele până în septembrie. 


O altă licitație aflată în derulare este și pentru amplasarea, montarea și punerea în funcțiune a panourilor fotovoltaice pentru mai multe puncte de lucru. Acestea sunt stația de epurare din Curtișoara, stația din Târgu-Cărbunești și cea din Țicleni. 


Pentru această investiție, Aparegio va cheltui aproape trei milioane de lei.

Vizualizări: 1,517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: