Încă nouă troleibuze ajung în Târgu Jiu

Vești bune pentru târgujieni! În perioada următoare va ajunge lotul doi de troleibuze moderne ce vor fi date în folosință pentru transportul public în comun. Acestea au fost achiziționate pe fonduri europene.


În prezent, Transloc folosește 11 mijloace de transport, venite în toamna anului trecut. Cele 9 mijloace de transport, din lotul doi, vor putea să folosească rețeaua catenară, să se încarce fie în așteptare, fie în timpul mersului, în rețea și apoi să părăsească rețeaua catenară și să deservească zonele periferice ale municipiului Târgu Jiu, susțin reprezentanții administrației locale.
"Dacă în zona centrală a orașului, la ora actuală circulă un mijloc de transport ecologic care întrunește toate normele impusese de Uniunea Europeană, pot să spun acum, cu certitudine, că începând cu luna septembrie, celelalte mijloace de transport, cu autonomie proprie vor deservi și celelalte zone ale municipiului Târgu Jiu. Contractul este aproape gata din punctul de vedere al livrării lotului doi, adică încă 9 troleibuze. Primul va veni în luna septembrie și va fi considerat de probă, urmând ca în următoarele 3 luni să vină și celelalte 8 mijloace de transport. (...) Discutăm de o sumă de 10 milioane de euro și mi-e greu să cred că banii aceștia puteam să-i găsim în bugetul local ca să dezvoltăm sistemul de transport public din municipiul Târgu Jiu", a afirmat Marius Ionescu, directorul executiv al Direcției Programe și Fonduri Europene din cadrul Primăriei municipiului Târgu Jiu, la Accent TV.

Vizualizări: 1,245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: