Sume uriașe pierdute de firmele din parcul industrial

Zeci de mii de euro au pierdut unii afaceriști din Gorj, în doar câteva zile. Este vorba despre firmele aflate în Parcul Industrial Sadu. În urma precipitațiilor abundente, firmele au rămas fără energie electrică. Parcul este alimentat de la o stație electrică foarte veche ce aparține Uzinei Mecanice de la Sadu.

Locuri de muncă în pericol și zeci de mii de euro pierdute de afaceriștii din zona Bumbești Jiu. Firmele sunt afectate din cauza ploilor din ultima perioadă. Motivul este legat de stația electrică. Activitatea acestor firme a fost afectată în ultima perioadă din cauza lipsei de energie electrică. Directorul Parcului Industrial Sadu, Eftemie Popescu, spune că angajații se duc cu teamă la serviciu, gândindu-se dacă își vor desfășura activitatea sau nu.

”Avaria nu este de ieri, ci de acum o săptămână. Astăzi a revenit tensiunea electrică în zona Parcului. Ieri, din nou curgeau șiroaie de apă la stația electrică. Frica lor este în fiecare dimineață. Vin cu frica-n sân, dacă mai au sau nu curent. Există o solidaritate între agenții economici din zona respectivă. Pe acești agenți nu-i iartă nimeni la salarii, taxe și impozite”, a spus Popescu, la Târgu Jiu Tv.

Directorul Parcului Industrial a mai vorbit și despre starea stației electrice. ”Zona unde se află stația electrică este denumită ca fiind zonă specială, însă acolo este totul părăsit. Stația electrică este o tehnologie construită în 1975. Nu s-a mai intervenit cu absolut nimic pe lângă ea. Nu are pază. În intervalul orar 07:00-15:00 se află un electrician acolo care monitorizează stația, în sfârșit, dar după ora 15:00, așa cum am spus, Dumnezeu cu mila”, mai spune directorul Parcului Industrial Sadu, Eftemie Popescu.

Vizualizări: 1,844

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: