Sună abuziv la 112, pentru banale dureri în gât. Ce riscă!

Gorjenii folosesc abuziv numărul de urgență 112, avertizează medicii! Zilnic, sute de persoane apelează la Serviciul de Ambulanță chiar și pentru o durere în gât sau o durere de măsea. Medicii atenționează și spun că un apel abuziv la 112 poate să ucidă alte vieți în schimb. Mai mult, cei care sună abuziv riscă să primească amenzi.

Multe din apelurile la 112 cu privire la urgenţele medicale se dovedesc a fi de cele mai multe ori nefondate. Potrivit medicilor de pe Ambulanţă, în ultima perioadă a scăzut numărul apelurilor „false”, însă există, în continuare, solicitarea de ajutor chiar dacă problemele sunt minore. ”Cele mai multe dintre solicitări sunt într-adevăr pentru cazuri grave, însă încă mai sunt și solicitări din acelea exagerate. Oamenii nu au înțeles că atunci când sună pentru o afecțiune care nu este o urgență pun în pericol viețile altor oameni care chiar au nevoie de noi într-un timp util”, a spus Claudiu Constantinescu, medic pe ambulanță.
În această categorie, a problemelor minore semnalate la numărul de urgență 112, intră chiar durerile de măsele sau durerile în gât. Pentru aceste probleme minore, medicii recomandă gorjenilor să apeleze la medicul de familie. ”Recomandarea noastră este aceea să se adreseze medicilor de familie sau cineva să facă o triere a cazurilor atunci când este apelat numărul 112. Trebuie gestionate cu prudență aceste cazuri, căci nu este normal să mergem la o solicitare care poate fi rezolvată la medicul de familie”, a spus Claudiu Constantinescu, medic pe ambulanță.
Târgujienii blamează și ei astfel de comportamente și spun că oricine apelează fals la ambulanță trebuie să se gândească că orice minut este important. ”Bineînţeles că nu este normal să apeleze la Ambulanță pentru astfel de lucruri. Eu una nu am apelat niciodată la Salvare, dar nu este corect. Sunt poate oameni mult mai bolnavi care așteaptă pentru că se găsește câte unul să se facă bolnav”, a spus o târgujiancă. Alții spun că oamenii apelează abuziv la 112 și pentru că legea este prea permisivă. Dacă s-ar aplica amenzi, alta ar fi situația. ”Nu-i trage nimeni la răspundere, că dacă li s-ar aplica amenzi nu ar mai face așa, legea e prea permisivă”, a spus un alt târgujian. Luând în calcul temperaturile caniculare de afară, medicii se așteaptă ca numărul solicitărilor fie ele majore sau minore crească.

Vizualizări: 581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: