Cine sunt noii polițiști recrutați de IPJ Gorj

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Gorj și-a mai diminuat din deficitul de personal. Începând de vineri, 1 iulie, 12 tineri și-au început activitatea de oameni ai legii. Aceștia au funcții de agenți de ordine și siguranță publică și vor prestata activitate în diverse localități din Gorj, la posturile de poliție locale.

Noii polițiști au fost recrutaţi din sursă externă. Pentru a promova în posturile de agent de ordine și siguranță publică aceștia au trebuit să treacă printr-un concurs. Peste 600 de tineri s-au înscris la selecția pentru cele 12 posturi. Noii agenți s-au prezentat vineri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, fiind prima lor zi de activitate. "Cei 12 agenţi de poliţie proaspăt angajaţi au parcurs toate etapele de selecţie (au fost declaraţi ,,apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic şi au promovat proba de evaluare a cunoştinţelor teoretice) şi urmează să participe la cursul de iniţiere în carieră", se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.
Aceştia vor lucra ca agenţi de ordine şi siguranţă publică la posturile comunale de poliţie de pe raza judeţului Gorj. Mai exact la Runcu, Samarineşti, Bolboşi, Borăscu, Dragoteşti, Mătăsari, Slivileşti, Cruşeţ, Logreşti, Alimpeşti şi Roşia de Amaradia. Pentru început, tinerii se vor afla sub îndrumarea unor polițiști cu experiență care îi vor ajuta sa îşi completeze, aprofundeze şi consolideze deprinderile menite, să asigure formarea lor ca poliţişti, iar după 6 luni vor susţine un examen de definitivare. "Noii colegi s-au bucurat de o primire călduroasă din partea conducerii inspectoratului, precum şi de sfaturile primite, fiindu-le ghidaţi primii paşi în noua carieră", au mai transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Vizualizări: 5,009

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: