Supa care ne ajută să ne refacem după o petrecere

O supă minunată de pui, preparată cu multă ceapă și coriandru proaspăt, este printre cele mai uşor de realizat supe de acest gen. Supa are un efect dublu, fiind folosită mai ales pentru refacerea după o petrecere cu mese copioase.

Supa de pui cu coriandru poate fi servită în diminețile de după petreceri cu mese bogate pentru a reface organismul obosit. Important este să fie preparată corect şi trebuie respectate anumite reguli.

Ingrediente:

-un pui de 1500 g;

-3 litri de apă;

-300 g de ceapă (2 bucăți);

-3 ouă (un ou la 1 litru de supă);

-3 linguri de făină (o lingură la 1 litru de supă);

-3 linguri de oțet de vin alb (o lingură la 1 litru de supă);

-50 g de unt;

-60 g de coriandru proaspăt;

-sare, piper negru măcinat — după gust.

Mod de preparare:

Spălați puiul, puneți-l într-o cratiță potrivită şi acoperiți-l cu apă. Apoi puneţi la fiert și aduceți-l până la punctul de fierbere. După aceea spălați-l foarte bine sub jetul de apă de la robinet.

Puneți-l înapoi în cratiță şi turnați 3 litri de apă peste el. Aduceți-l până la punctul de fierbere şi adunați cu lingura sau spumiera toată spuma formată pe suprafața apei. Adăugați o ceapă curățată și tulpinile de coriandru proaspăt (legate cu ață alimentară) în supă, pentru a putea fi apoi scoase uşor. Acoperiți-o cu un capac și fierbeți-o timp de 45 minute sau până când carnea va fi gata, pe foc mic.

Scoateți 1 litru de supă din cratiță și puneți-o într-un vas separat şi lăsați-o să se răcească. Scoateți puiul din supă, îndepărtați-i pielea și dezosați-l. Scoateți ceapa și tulpinile de coriandru din supă.

Tăiați cealaltă ceapă în cubulețe şi prăjiți-o timp de 4-5 minute, pe foc mic, în 50 g de unt. Apoi adăugați făina în ceapa prăjită şi amestecați foarte bine. Adăugați treptat 300 ml de supă răcită în tigaie şi amestecați până la omogenizare, ca să nu rămână cocoloașe.

Spargeți ouăle într-un bol adânc  şi bateți-le cu telul până la omogenizare. Apoi turnați în jet subțire oțetul de vin alb și 700 ml de supă răcită în ele, amestecând continuu. Puneți supa caldă, care a mai rămas în cratiță, pe foc mic. Amestecând continuu, adăugați treptat (în jet subțire) sosul de ceapă și ouăle bătute în ea. Apoi adăugați și carnea curățată de piele și oase. Asezonați supa cu sare și piper negru măcinat după gust şi aduceți-o până la punctul de fierbere după care adăugați frunzulițele mărunțite de coriandru în supă.

Vizualizări: 1,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: