„Pacienţi” sub acoperire, trimişi în spitale

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, vrea să trimită în spitale „pacienți sub acoperire”. Motivul: să descopere medicii care iau şpagă. „Eu cred că sunt și medici cinstiți, dar știm cu toții că lucrurile pe această parte sunt încă nerezolvate. Nu cere medicul, ci merge asistenta la pacient și spune: acesta este tariful. Sunt spitale în această țară unde medicii spun: «Nu este nevoie, mulțumim!». Eu cred că nu merită acești oameni, pentru câțiva care fac asta, să fie murdăriți”, a explicat Pintea, pentru HotNews.ro. 

Ministerul Sănătății va pune în aplicare o strategie anti-corupție. Un proiect-pilot a fost deja aplicat la Spitalul Fundeni din București. Aici, angajații spitalului au semnat „declarații anti-mită”, în care își iau angajamentul să nu ceară sau primească bani de la pacienți.

„Unul dintre obiectivele strategiei este folosirea acestei sintagme de «pacient sub acoperire» care să meargă, în funcție de gradul de satisfacție al pacientului de la un anumit spital, să verifice dacă cele sesizate de pacienți sunt mai mult sau mai puțin reale. Avem acel chestionar de feedback pe care îl analizăm, iar dacă vedem că scade gradul de satisfacție și crește numărul pacienților care spun că li s-a cerut șpagă, trimitem acești «pacienți sub acoperire»”, a mai explicat ministrul Sorina Pintea.

În ultimul an, salariile angajaților din sănătate s-au dublat sau chiar triplat, în unele cazuri. 

Vizualizări: 4,604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: