Reţetă simplă de pandişpan cu căpşuni 

Având în vedere că minunatele fructe numite căpşune s-au copt, poţi face o mulţime de reţete de dulciuri cu ele. Printre aceste deserturi delicioase și răcoritoare pe care le poți prepara în această vară se numără şi reţeta de pandișpan cu căpșuni.

Folosite în prăjituri, acoperite cu ciocolată, amestecate în înghețată sau presărate peste tarte, există o sumedenie de metode în care putem folosi căpșunele. O reţetă destul de simplu de realizat este cea de pandişpan cu căpşuni. 

Ingrediente:

    700 g căpșuni proaspete

    100 g făină de grâu

    11 albușuri

    200 g zahăr tos

    150 ml miere de albine

    50 ml oțet balsamic

    1 esență vanilie

    60 ml lichior de căpșuni

    1 linguriță zeamă de lămâie

    1 praf de sare.

Mod de preparare:

Mai întâi, batem spumă albușurile cu un praf de sare și zeama de lămâie. Adăugăm treptat zahărul, o linguriță de lichior de căpșuni și esența de vanilie. Este important să mărim treptat viteza mixerului, până la ultima treaptă și să mixăm până obținem o cremă solidă. Încorporăm apoi și făina, după care turnăm compoziția într-o tavă de prăjituri tapetată cu hârtie de copt. Încingem cuptorul la 180 de grade Celsius și dăm tava la cuptor pentru circa 30 – 40 de minute. Până se coace blatul, noi vom felia căpșunile și le punem într-un bol încăpător. Turnăm deasupra lor oțetul balsamic, lichiorul, mierea de albine și amestecăm ușor. Când blatul este gata, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcorească. Nu ne mai rămâne decât să servim felii de pandișpan cu căpșunile marinate deasupra.

Galerie foto


Vizualizări: 1,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: