Supărați că a dispărut pictura stradală din cartierul lor

Vestea că o creșă nouă va fi realizată în locul ruinelor fostelor ateliere de la Colegiul ”Ion Mincu” i-a bucurat pe părinții din Cartierul CAM. Din păcate, modernizarea clădirii a dus la distrugerea unei lucrări realizate pe un perete al construcției, în cadrul primei ediții a Festivalului Internațional de Artă Urbană Strad Art, din anul 2019.

Lucrarea a fost realizată de un grup de voluntari care au crezut în ideea regenerării urbane prin artă. Artiștii au muncit zile în șir la această lucrare, care a mascat ruinele unei clădiri dezafectate din imediata apropiere a locului de joacă.

Totul s-a întâmplat sub ochii copilașilor, dar și ai părinților care zilnic asistau la munca tinerilor. Din păcate, odată cu reabilitarea clădirii, desenul a fost acoperit cu termoizolație, lucru ce a stârnit nemulțumire în rândul părinților.

”Clădirea aceasta a fost lăsată în paragină ani de zile. Imaginea era dezolantă, ca să nu mai spunem că era un adevărat pericol pentru micuții care veneau zilnic la locul de joacă. În momentul în care artiștii i-au schimbat fața care dă spre locul de joacă, părculețul a avut un aer aparte. Ne-am bucurat foarte tare când am văzut că cei de la primărie fac aici o creșă, dar nu am crezut o secundă că munca artiștilor va fi distrusă. Este păcat. Arată bine, dar desenul acela crea o atmosferă cu totul deosebită. Am asistat când a fost realizată pictura și am fost martori neputincioși și în momentul în care muncitorii au distrus-o. Rugăm autoritățile să ne redea veselia înapoi”, a declarat Daniela Negrea.

Creșa construită aici va avea 5 grupe și este realizată la cele mai înalte standarde, anunță autoritățile. Mai mult decât atât, va beneficia și de un spațiu generos în exterior, unde cel mai probabil va fi amenajat un spațiu de joacă.

Investiția a fost realizată cu bani de la bugetul local al Primăriei Târgu-Jiu și se ridică la aproximativ 3.000.000 de lei. Creșa va putea primi copii chiar din această toamnă.

Galerie foto



Vizualizări: 2,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: