Energeticianul şi Gilortul nu ştiu cine le vor fi adversarii  

În timp ce la Liga 2 FRF a anunţat în timp util programul turului şi echipele înscrise, la Liga 3 federaţia întârzie să anunţe echipele în ce serie vor juca. FRF a completat deja locurile vacante rămase în noua ediţie a Ligii 3, însă menţine suspansul în a anunţa echipele care vor lua startul în competiţie în ce serie vor evolua.

Termenul limită de depunere a cererii de înscriere în noul sezon al Ligii 3, ediţia 2019-2020, s-a încheiat pe 15 iulie, iar pe 18 iulie, ora 17:00, s-a finalizat şi prelungirea decisă de Comitetul de Urgenţă al FRF din 16 iulie pentru echipele care au întâmpinat probleme în a-şi achitare garanţia financiară de 20.000 de lei obligatorie pentru a lua startul în competiţie. A trecut, astfel, mai bine de o săptămână de la acel al doilea termen limită, însă Federaţia Română de Fotbal nu a anunţat nici până acum cluburile care vor lua startul în noua ediţie şi spune, prin managerul Departamentului Competiţii, Felix Grigore, că nu a fixat o dată la care să se facă publice echipele şi componenţa seriilor. Cu toate acestea noul sezon începe în mai puţin de o lună şi echipele solicită FRF să stabilească componenţa seriilor.

Procesul de înscriere şi, apoi, invitare de către FRF a echipelor retrogradate pentru ocuparea locurilor rămase vacante în noul sezon s-a încheiat din 25 iulie. Astfel, cu Agricola Borcea, LPS Cetate Deva şi Atletic Bradu reprimite în campionat, după ce în ediţia recent încheiată au retrogradat, cele 80 de cluburi care vor lua startul în noul sezon al Ligii 3 sunt cunoscute de FRF. Dacă nu sunt alte probleme, şi nu ar trebui să fie, FRF ar fi trebuit să anunţe deja echipele în ce serii vor evolua.

Felix Grigore, managerul Departamentului Competiţii, spune că nu ştie când vor fi alcătuite cele cinci serii şi preferă să nu se ”hazardeze” în a spune o dată la care le vor face publice. ”Anul trecut seriile s-au aprobat cu o săptămână înainte sau cu zece zile înainte. N-aş putea să apreciez când vor fi anunţate seriile. M-aş hazarda să spun o dată. Nu ştiu, nu-mi dau seama. N-am fixat-o”, a spus federalul pentru Liga2.ProSport.ro.  Până la startul noului sezon a rămas mai puţin de o lună. Ediţia 2019/2020 începe pe 23 august.

Noul sezon al Ligii 3, ediţia 2019/2020, va fi format tot din 5 serii a câte 16 echipe. Vor promova în Liga 2 echipele aflate pe locul 1 în fiecare dintre cele cinci serii la finalul sezonului şi vor retrograda un număr de 21 de echipe, astfel: 20 de echipe, respectiv ocupantele locurilor 16, 15, 14 şi 13 din fiecare serie a Ligii 3, şi o echipă, cea mai slab clasată de pe locul 12 din toate cele cinci serii. Pentru stabilirea acestei echipe se vor avea în vedere doar rezultatele înregistrate de aceasta doar cu echipele de pe locurile 1-11 din seria în care a evoluat. Din judeţul Gorj vor evolua în Liga 3, conform FRF, ACS Energeticianul, care a a retrogradat din Liga 2 şi Gilortul Cărbuneşti , care a promovat din judeţ.

Vizualizări: 2,792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: