Supraveghetor al CE Oltenia: S-a lucrat pompieristic

“Totdeauna a fost o acțiune pompieristică!” Așa rezumă Iulian Popescu, membru în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, activitatea din acest an. El dă vina pe situațiile critice care au avut nevoie urgent de soluții, așa că nu a fost timp de strategii ori reorganizări, așa cum și-ar fi dorit șefii companiei energetice.

Iulian Popescu s-a declarat nemulțumit de activitatea Consiliului de Supraveghere din acest an, din care face și el parte. Problemele dese și grave care au măcinat compania în ultimele luni nu i-au permis să facă ce și-a propus din această postură.

Membru în CS, Iulian Popescu a declarat că s-a lucrat pompieristic. La fel, s-a acționat și la vârful companiei, în Târgu Jiu. “Nu sunt foarte mulțumit de ce am reușit să facem. Contextul este unul nefavorabil. Au fost mai mult urgențe. Totdeauna a fost o acțiune pompieristică. Degeaba poți să zici că faci o strategie, un plan, că am avut problema certificatelor de CO2, pe urmă a fost problema împrumutului și tot ce înseamnă garanții în numele Ministerului Finanțelor. A fost apoi atragerea răspunderii patrimoniale, acum a fost cu blocarea fronturilor de lucru din cariere. Nu poți să faci nicio strategie. Dacă nu se deblochează fronturile, degeaba mai vorbești despre CEO peste 15-20 de ani”, a declarat Iulian Popescu, la Târgu Jiu TV.

Ce ar fi vrut să facă în acest an Iulian Popescu, la Consiliul de Supraveghere? Un plan de reorganizare. „Am fost captivi acestui mod de lucru și nici nu poți să spui că există altă soluție. Acest lucru este valabil și pentru Directorat. Lucrurile trebuie să fie în acest fel, pompieristic. Trebuie rezolvate lucrurile critice, fără de care nu poate fi vorba de strategie. Mi-aș fi dorit să discutăm mai mult despre reorganizare, să controlăm mai mult. Să vedem ce se întâmplă cu zona de audit intern, să fie o colaborare mai bună între CS și Directorat, să găsim soluții”, a mai adăugat Iulian Popescu.

Acesta crede că atât supraveghetorii, cât și directorii au nevoie de mandate de patru ani, nu de patru luni, reînnoite periodic, așa cum este acum.

Vizualizări: 2,784

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: