Târgul de la Polovragi, anulat. Primarul cere sprijin la Guvern!

Autoritățile locale din comuna gorjeană Polovragi au sperat până în ultima clipă că pot organiza și anul acesta Târgul de Sfântul Ilie, care din păcate a fost anulat. Din cauza numărului mare de infectări apărute în ultima săptămână și pentru că Guvernul nu a relaxat măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, târgul anual care trebuia să se desfășoare în următoarele zile nu va mai fi organizat.

Decizia aceasta a fost luată în ultimul moment de autoritățile locale din Polovragi, care au așteptat în zadar ca situația să se îmbunătățească și să organizeze, în bune condiții, târgul care aduna zilnic mii de oameni în comună. ”Anul acesta târgul nu se mai ține. Nu ne putem expune, mai ales că numărul cazurilor a crescut foarte mult în ultima perioadă. Noi am tot sperat că Guvernul va mai relaxa măsurile date, dar în situația actuală cred că ne gândim cu toții iar la starea de urgență”, a precizat Gheorghe Epure, primarul din Polovragi.

Târgul anual ținea o săptămână și aduna zilnic peste 2000 de participanți. Foarte mulți comercianți din toate colțurile țării veneau aici să-și vândă marfa. Faptul că târgul nu se mai organizează atrage o pierdere de aproximativ 300.000 de lei la bugetul local al primăriei.

Acești bani erau folosiți pentru continuarea unor investiții realizate din bugetul local. Primarul din Polovragi se vede acum nevoit să ceară sprijin la Guvern și la Consiliul Județean. ”Pierderea la bugetul local este destul de mare. Vorbim de peste 300.000 de lei, bani pe care noi i-am luat în calcul în momentul în care am început realizarea unor investiții cu banii din bugetul local. Ne bazam pe aceste sume și acum suntem nevoiți să amânăm lucrări sau să le sistăm până facem rost de bani. O să cerem sprijin la Guvern și la Consiliul Județean, pentru că noi, când am făcut bugetul, nu am prevăzut epidemia de Covid-19”, a mai spus Gheorghe Epure.

Târgul la Polovragi trebuie să înceapă luni și este cunoscut ca fiind cel mai mare din Oltenia.

Vizualizări: 11,536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: