Surprize la Zilele Municipiului Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu a pregătit o serie de surprize pentru cea de-a XIV-a ediţie a Zilelor Municipiului. Ca o noutate, în cadrul acestor manifestări, va avea loc un spectacol de sunet şi lumini care va marca debutul campaniei de promovare „I Love Târgu Jiu”. Începând de mâine o caravană de biciclişti şi motociclişti va ajunge în diferite zone ale municipiului pentru a promova evenimentele. Aproximativ 900 de liceeni vor organiza un Flash Mob în centrul oraşului. Totodată, va fi lansat un concurs de fotografie, cea mai frumoasă imagine a oraşului urmând să fie premiată cu 500 de lei.

O săptămână plină de evenimente la Târgu Jiu cu prilejul Zilelor Municipiului! Începând de astă seară, centrul oraşului va fi în sărbătoare până duminică seară. Procesiunea religioasă dedicată patronilor spirituali ai municipiului Târgu Jiu, Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi Elena, va avea loc la orele 20.00. Peste 150 de preoţi şi mii de credincioşi sunt aşteptaţi la acest eveniment religios. Tot în această seară, la orele 21.30, în Piaţa Prefecturii va fi deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Târgu Jiu, prilej cu care va avea loc un spectacol de sunet şi lumini. „Inedit pentru locuitorii municipiului Târgu Jiu, imediat după procesiunea religioasă, mai exact în jurul orelor 22.00, vom organiza un spectacol de sunet şi lumini. Vor fi muzică şi efecte pirotehnice speciale. În cadrul acestui spectacol va fi lansat un program de promovare a municipiului Târgu Jiu, un program îndrăzneţ care îşi doreşte să promoveze tot ce aveam noi mai frumos la Târgu Jiu, faţa vie a municipiului. Începând de marţi seară şi până la sfârşitul săptămânii Caravana „I love Târgu Jiu” va poposi în diferite zone ale municipiului. Vor fi biciclişti şi motociclişti care vor face demonstraţii prin cartiere în scopul promovării oraşului şi a evenimentelor din această săptămână”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Miercuri, începând cu orele 19.00, se vor reuni tarafurile. „Va fi o seară de muzică lăutărească, oferită de tarafurile care vor respecta întocmai tradiţia lor, cântând fără sonorizare. La finalul spectacolului va avea loc o încercare de a obţine un record, cu cel mai mare taraf care a cântat o melodie reprezentativă pentru folclorul românesc. Toate tarafurile vor cânta la unison melodia „Mărioară de la Gorj”, a mai precizat Teodora Ciobanu.

Concursuri şi întreceri sportive

Târgujienii pasionaţi de fotografie vor avea posibilitatea să câştige un premiu în valoare de 500 de lei în condiţiile în care vor surprinde cea mai frumoasă imagine a municipiului. „Miercuri, la orele 21.00, în zona centrală, va fi lansat concursul de fotografie „Târgu Jiul văzut de tine”. La acest concurs poate participa orice persoană. Cea mai reprezentativă fotografie va fi premiată cu 500 de lei şi va fi inclusă într-un album al municipiului Târgu Jiu, însoţită de numele autorului ei”, a declarat Teodora Ciobanu. Joi seara, la Amfiteatrul din centrul oraşului, se va deschide Campionatul de streetball. „Finala şi semifinala Campionatului de streetball au loc duminică. Ne aşteptăm la o prezenţă de minim 150 de persoane, echipe de câte trei oameni îndrăgostiţi de sport”, a mai precizat Teodora Ciobanu. Vineri, va avea loc parada liceelor, aproximativ 900 de tineri urmând să participe la un Flash Mob. Vineri şi sâmbătă, târgujienii vor avea parte de nopţi albe când magazinele, cinematograful şi muzeele vor fi deschise până în jurul orei 03.00  dimineaţa.

SPECTACOLE

Sâmbătă seara, începând cu orele 21.00, în Piaţa Prefecturii, va avea loc un spectacol de street dance, susţinut de trupa X-Crew, Grupul „Litua” al Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu, precum şi un recital Anya, fostă membră Hi-Q. Duminică, la orele 20.00, în Piaţa Prefecturii, va avea loc un spectacol oferit de artiştii locali cu rezultate deosebite la concursurile naţionale şi internaţionale. Este vorba despre Antonia Stoian şi Elena Hasna, ambele tinere urmând a fi premiate de autorităţi. Tot duminică, dar începând cu orele 21.00, pe Insuliţă, va avea loc un spectacol cu Sore, Deep Central şi Mandiga. „Zilele Municipiului Târgu Jiu” se vor încheia cu un foc de artificii.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: