SURSE: Colegiul Rovinari, redesenat pentru candidatura lui Andrei

Prefectul de Gorj Liviu Andrei şi-a anunţat ieri intenţia de a candida în 2012 pentru un post de parlamentar. Cum funcţia nu îi permite să facă politică, Andrei şi-a propus să se autosuspende cu 30 de zile înainte de alegeri. Vestea candidaturii lui Andrei alimentează zvonul potrivit căruia Colegiul Rovinari va fi „redesenat” pentru a facilita câştigul acestuia.

Deputatul de pe Colegiul 5 Rovinari, Vasile Popeangă, pare să nu fie speriat de o eventuală candidatură a lui Liviu Andrei, dar nici nu a auzit de o astfel de împărţeală. „Nu mă sperie concurenţa şi oricum aceste colegii vor fi stabilite după alegerile locale, ca să ştie partidul de la putere şi coaliţia ce comune să-şi ia. Nu mă sperie nici candidatura lui Liviu Andrei“, a spus Popeangă. 

Colegiul 5 cuprinde în prezent o parte din Târgu Jiu, Rovinari, Drăguţeşti, Dăneşti şi Ţicleni. Vasile Popeangă a reuşit în 2008 să câştige colegiul 5 cu peste 50% din voturi, o pondere decisivă având-o voturile din Târgu Jiu.

Pentru a schimba balanţa în favoarea PDL, surse politice susţin că Târgu Jiu va fi scos din Colegiul 5, în care va intra în schimb comuna Negomir, bine controlată de primarul democrat-liberal Ion Gruescu. O astfel de mişcare ar explica optimismul lui Liviu Andrei, care spune că va candida pe un colegiu unde are 90% şanse să câştige.

Mutarea s-ar face însă în defavoarea deputatului PDL Severus Militaru, căruia i s-ar micşora şansele de câştig în 2012, Negomir fiind arondată în prezent colegiului 4 Motru.

JOCURI

Primarul din Negomir, Ion Gruescu, a declarat că nu ştie despre redesenarea colegiilor, dar nu exclude posibilitatea . „E posibil să fie anumite jocuri, sunt la ordinea zilei“, a spus primarul.  

UIMIRE

Vestea nu-l încântă deloc pe Militaru, care admite că în Negomir a luat multe voturi şi nu ar vrea să le piardă. Cu toate acestea, deputatul nu pare să fi auzit de această idee şi refuză să comenteze.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: