Surupăceanu în conflict cu Ponta?

Mugurel Surupăceanu a anunţat că va candida şi el pentru un post de vicepreşedinte la nivel naţional în cadrul PSD. El a făcut anunţul de faţă cu Victor Ponta, dar Ponta s-a limitat doar la a-l chema pe Florin Cârciumaru în echipa sa. Surupăceanu a spus că va candida pentru o asemenea funcţie doar în cazul în care la Congresul de sâmbătă nu se va vota pe listă, ci uninominal, el precizând că votul pe listă este un mare pas înapoi făcut de PSD, neferindu-se să folosească expresia "penibil".

Surupăceanu a menţionat că votul uninominal reprezintă "singura soluţie", precizările sale fiind făcute în Conferinţa Judeţeană Extraordinară a  PSD Gorj, reprezentanţi ai organizaţiei criticând până atunci modalitatea de votare stabilită pentru Congres. "Intrăm într-o zonă a penibilului, pe care nu vreau s-o comentez. După ce ne-am bătut pentru uninominal la Parlament şi am susţinut că este singura soluţie pentru a face o selecţie mai bună şi corectă a celor care vor să reprezinte electoratul, acum noi ne întoarcem în interiorul Partidului Social Democrat la votul pe listă. Este o dovadă de inconsecvenţă şi un mesaj neproductiv", a declarat Surupăceanu.

Deputatul PSD nu a precizat dacă ar urma să facă parte din echipa vreunuia dintre candidaţii la preşedinţia PSD, Surupăceanu menţionând că azi îşi va definitiva propria candidatură. "Vă informez despre intenţia mea de a candida la funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, probabil din partea zonei Oltenia sau pe domeniul social. Urmează ca mâine să îmi definitivez dosarul, cu condiţia ca la Congres să se aprobe votul uninominal", a precizat Surupăceanu, care este vicepreşedinte al PSD Gorj.

Mugurel Surupăceanu a făcut anunţul respectiv în prezenţa lui Victor Ponta, căruia i-a urat succes la preşedinţia PSD, semn că relaţiile dintre cei doi parlamentari nu mai sunt la fel de bune ca pe vremuri. Chestionat despre candidatura lui Surupăceanu, Ponta a ezitat să spună ceva la "concret", nerostind nici măcar numele colegului său, el spunând doar că se bucură pentru faptul că întreaga organizaţie de la Gorj susţine votul uninominal, nu pe cel pe listă.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: