Suspans continuu în cazul neprogramării pandurilor

Majoritatea echipelor din Liga I aşteptau aseară decizia LPF cu privire la meciul dintre Pandurii şi Oţelul din etapa a 19-a. Gorjenii au achitat datoriile către jucătorii cu care se aflau în litigiu dar nu şi cele către clubul Dinamo din celebrul transfer al lui Ilie Iordache, fiind în continuare neprogramaţi la meciul de vineri. Oficialii de la Pandurii sperau să se înţeleagă totuşi cu cei de la Dinamo până la expirarea termenului limită stabilit de LPF pentru miercuri, la ora 24:00.

                                                                                               

An de an şi la fiecare debut de tur sau retur gorjenii au trecut, de la transferul lui Ilie Iordache, prin aceleaşi ameninţări din partea celor de la Dinamo care au ajuns să vândă astfel cu un milion de euro un jucător care nu valora nici 10 % din suma respectivă. Cei de la clubul Pandurii au câştigat în acest caz procesul cu jucătorul şi au demonstrat că au dreptate şi acesta nu a devenit liber de contract din cauza lor dar LPF şi FRF refuză să le dea dreptate gorjenilor la comisii şi se aceea se ajunge mereu la astfel de situaţii.

Preşedintele Eugen Pârvulescu a precizat ieri că s-au plătit datoriile către jucători, dar încă nu s-a ajuns la un acord cu clubul Dinamo în cazul datoriei pe care Pandurii o mai au de achitat în cazul transferului lui Ilie Iordache. „Mai avem o mică problemă dar în mare toate datoriile pe care le-am avut sunt plătite. Este vorba de cele către jucătorii Perez Arrieta, Mădălin Popa, Ionuţ Stancu şi Cosmin Tilincă, dar mai e un punct important cel al litigiului cu Dinamo. Sperăm ca în această seară să discutăm cu ei şi să ajungem la un numitor comun. Ne-am mai întâlnit şi am mai discutat cu ei dar probabil în această seară vom finaliza negocierile”, a precizat Pârvulescu care spera să ajungă la o înţelegere pentru reeşalonarea sumei de plată: „Nu e vorba de 460.000 de euro, e o sumă mult mai mică, ei doresc să achităm toţi banii acum dar probabil vom găsi înţelegere să ne mai păsuiască un timp. Încercăm să  facem un nou acord cu termene de plată şi vom vedea unde vom ajunge. Nu ne interesează pe noi dacă e şi interesul celor de la Dinamo ca acest meci să se joace şi ca Oţelul să piardă, pentru noi e important interesul nostru de acum, situaţia noastră din clasament şi vrem un rezultat favorabil”.

Condescu a cerut amânare

Dinamo a refuzat ieri să facă declaraţii publice în acest caz, dar aseară Badea a explicat ă nu va accepta nici o amânare. "Am avut aseară o întâlnire cu domnul Condescu pentru a găsi o soluţie, dar propunerea lor nu este de natură să reprezinte o rezolvare. Propunerea lor a fost o amânare a datoriei până pe 15 iulie fără nici o garantare a aceste plăţi. Datoria este mai veche de doi ani, a fost mai mare, s-a făcut o plată din drepturile de televizare în ianuarie 2010, iar în septembrie am ajuns la o înţelegere de reeşalonare. În octombrie, Pandurii au cerut rezilierea acordului încheiat în septembrie. Mai nou, datoria la zi este de 500 de mii de euro. Au spus că vor plăti pe 15 iulie din viitoarele drepturi TVdar nu ştim dacă Pandurii vor beneficia de aceste drepturi. Nu putem să îi păsuim, aici este vorba de o măsură luată de o altă instituţie decât noi sau ei. S-ar putea ca Pandurii să plătească după ce nu joacă împotriva Oţelului. Este decizia lor. Conform notificării pe care o are de la LPF, mâine este ultima zi în care clubul ne mai poate plăti datoria. Dacă nu vor plăti, nu vor fi programaţi. La trei neprogramări succesive se trece la dezafilierea clubului datornic", a declarat Nicolae Badea.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: