Zotta, în vizită de lucru la Târgu Jiu

Ofiţerul de implementare al Programului şi Convenţiei UEFA, Constantin Zotta, a fost  prezent ieri la Târgu Jiu unde s-a întâlnit cu reprezentanţii a patru judeţe în care fotbalul are un rol deosebit în viaţa comunităţii locale.

România şi FRF vor semna între 27 şi 29 ianuarie Convenţia UEFA pentru arbitri. Aderarea la această convenţie impune un program amplu de instruire care să ducă la dezvoltarea şi modernizarea arbitrajului. În acest scop au loc în toată ţara întâlniri în care sunt prelucrate norme şi reglementări moderne cu privire la arbitraj. Ieri, la Târgu-Jiu a venit Constantin Zotta.

Fostul arbitru internaţional le-a mulţumit preşedinţilor de AJF şi  de Comisii Judeţene de Arbitri că susţin această activitate. „Mulţumesc domnului Mihai Prunariu că a organizat această activitate la Târgu Jiu. Ştiam cum se desfăşoară activitatea de aici şi de aceea am şi ales Târgu Jiul ca Centru regional de dezvoltare a arbitrajului în ceea ce priveşte convenţia UEFA. Activitatea de aici este organizată foarte bine şi deşi nu este un judeţ foarte mare sunt resurse mari în ceea ce priveşte dezvoltarea arbitrajului. Nu întâmplător şi FRF a ales această locaţie pentru întâlnirea care va avea loc săptămâna viitoare”, a declarat Zotta referindu-se la prezenţa preşedintelui FRF Mircea Sandu la Târgu-Jiu.

Referitor la tema discuţiilor, Constantin Zotta a explicat că activitatea de arbitraj trebuie îmbunătăţită, iar arbitrii trebuie să aibă un rol de formare a publicului.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: