Suspectul de crime în serie nu și-a recunoscut faptele. „Nepăsarea voastră ucide vieţi”

Gheorghe Dincă din Caracal, cel care se presupune că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu, tânăra de 15 ani pe care a luat-o la ocazie, a fost reținut de DIICOT pentru trafic de minori și viol. Anchetatorii așteaptă finalizarea analizelor medico-legale pentru a stabili dacă este criminal în serie, așa cum arată primele indicii.

În cursul nopţii, dosarul penal privind cauza din Caracal a fost preluat de DIICOT, iar principalul suspect- Gheorghe Dincă - de 57 de ani, este audiat sâmbătă dimineața la Craiova. Vineri, la audierile de la Olt, Gheorghe Dincă nu şi-a recunoscut faptele, deşi în curtea imobilului în care locuia a fost găsit un butoi cu resturi umane, inclusiv cu bijterii pe care Alexandra, fata de 15 ani dispărută de miercuri, le-ar fi purtat. Se vorbește de mai mult de trei victime pe care le-ar fi făcut individul.

Vineri seara, puţin după ora 23.00, o autospecială a Poliţiei a ieşit din curtea unde locuieşte Gheorghe Dincă, suspectul crimei din Caracal, maşina în care se afla acesta fiind încercuită de jandarmi.

Sute de protestatari au huiduit când a ieşit maşina Poliţiei, dar şi când au ieşit anchetatorii din curtea lui Dincă. Oamenii aveau coli albe pe care au scris „Nepăsarea voastră ucide vieţi” şi „Dreptate pentru Alexandra”.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

O altă eroare ar fi legată de faptul că poliţiştii din Caracal ştiau locaţia în care se afla Gheorghe Dincă încă de noaptea, dar nu au organizat un flagrant, aşa cum le permitea legea, ci au preferat să aştepte autorizaţie de percheziţie pentru dimineaţa, ceea ce a dus la o întârziere de 3 ore.

Ca urmare a intervenţiei defectuoase, chestorul Ioan Buda, şeful Poliţiei Române, a fost demis, iar premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a mai cerut demiterea prefectului şi a şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va aştepta marţi, în şedina CSAT. o evaluare pe cazul de la Caracal.

Galerie foto


Vizualizări: 2,481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: