Suspendarea suspendatului

Deşi toată lumea spune că PDL-ul nu-l mai ascultă pe Băsescu, dovada constituind-o tocmai Elena Udrea care împotriva sugestiilor preşedintelui şi-a tras şi funcţie în Guvern, şi în partid, opoziţia nu se declară mulţumită. Vrea în continuare capul lui Băsescu, lucru de neînţeles dacă dăm crezare declaraţiilor oficiale prin care ni se tot spune că toate acţiunile opoziţiei sunt îndreptate către binele poporului.

Iar binele poporului nu-l poate face preşedintele, ci doar guvernul căruia i s-au conferit atribuţiile necesare prin Constituţie şi prin tot felul de legi speciale. Dacă ar fi dorit capul prim ministrului şi al miniştrilor din acest guvern, mai că am fi crezut în declaraţii, dar aşa cred că este doar o frustrare cumplită a celor care din umbră sau nu conduc opoziţia .

Capul lui Băsescu a ajuns un fel de trofeu care le lipseşte unora din panoplia pe care şi-au afişat-o în cămăruţa secretă, unde din când în când intră să-şi admire dimensiunea puterii lor. Băsescu nu e în panoplie, lucru care le tulbură minţile şi le răneşte orgoliile. Credeam că actuala criză, din care sunt sigur că nu vom ieşi nici peste 5 ani la ce măsuri şi poftă de decizii are clasa politică, a tăiat pofta de lupte intestine şi va reuni forţele să urnim căruţa din drum. Nici vorbă ! Motanul Felix a stat la pândă cât a stat şi a mai înaintat Senatului o propunere de suspendare din funcţie a preşedintelui, ca să fie acolo peste vară, să dospească, iar în toamnă să aibă parlamentarii pe ce se certa.

Cu toată sărăcia şi furia poporului nu cred că ne arde acum iar de alegeri şi indiferent cât de mult l-ai urî pe Băsescu nu cred că mai este cineva dispus să-l vadă pe Geoană preşedinte interimar, cum de altfel va fi dacă demersul lui Voiculescu va fi luat de cineva în serios. Nu cred că mie sau ţie sau lor ne va fi  mai bine cu Geoană la Cotroceni. Nu cred  că părinţilor mei le vor creşte pensiile, nu cred că mie îmi va creşte salariu şi nici nu cred că FMI ne va ierta de plata ratelor la creditul pe care tocmai îl păpăm acum dacă Geoană va dormi câteva nopţi la Cotroceni.

O clasă politică responsabilă nu se ţine de amantlâcuri politice în timp ce poporul geme de biruri şi de sărăcie! Nu cred că Băsescu este problema pentru care nu merge deloc România, ci mai degrabă guvernul are nevoie de un om cu o mână de fier în faţa căreia pumnul să pară alintare. Problema este unde găsim un astfel de om!? Unde găsim pe cel care să nu fie dator politic nimănui, să nu aibă gaşcă pe care să o mulţumească şi nici să nu-i pese de motani, chiar dacă  se ştie că  ei s-au obişnuit să mănânce şoareci! Mai pe româneşte cred că noi nu ştim cum să facem din ceva bici şi să avem pretenţia să mai şi pocnească....

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: