Susţinută de USL! Nevasta vicelui din Stoina, pusă director la şcoală!

Numiri politice şi nereguli la Grupul Şcolar din Stoina. Un grup de profesori de la liceu a trimis o sesizare la Inspectoratul Şcolar Judeţean semnalând o serie de probleme legate de activitatea din instituţiei. Noul director la Grupul Şcolar din localitate este nevasta viceprimarului Cristian Ionescu, iar director adjunct sora naşei primăriţei Ioana Buşe, Ionela Ivancu. Sesizarea dascălilor ajunge de fapt la cel care şi-a pus semnătura pentru aceste promovări, Ion Işfan. Viceprimarul nu a fost de găsit, dar primarul Ioana Buşe spune că „umblă cineva cu gargare“.

Şcolile din Gorj sunt conduse, în mare parte, de prieteni, soţi, soţii, fraţi sau alt fel de rude ale liderilor PSD sau PNL din localitate. După ce primarul din Baia de Fier şi-a pus soţia director adjunct la şcoală, la Stoina, soţia vicelui este şefa şcolii. Director adjunct este nimeni altcineva decât sora naşei primăriţei.

Şcoală plină de neamuri

Mihaela Ionescu, nevasta viceprimarului Cristian Ionescu, nu a ajuns director fără să dea ceva în schimb. De fapt, cel care a dat este soţul său, care a renunţat la funcţia de învăţător, pe perioada mandatului de viceprimar, iar în locul său a pus o nepoată a primăriţei Ioana Buşe. Cristian Ionescu, actualul vice, a fost învăţător la şcoala din localitate. Postul său nu a fost ocupat prin şedinţă publică, ci a fost dat de o mână de oameni Ginei Leancă, aceasta din urmă fiind nepoata primăriţei Ioana Buşe.

Subalterna doamnei Ionescu este Ionela Ivancu. Acelaşi surse spun că aceasta este sora naşei primăriţei şi totodată fiica secretarei. 

Nu se termină aici. Se pare că cele două directoare şi-au luat în acelaşi timp sporul de dirigenţie şi cel de conducere, adică circa 50 la sută dublându-şi salariul. Mai mult decât atât, cele două au fost numire pe 13 iulie, sporul încasându-l din 9 iulie, pe lunile iulie şi august.

CE SPUNE BUSE

Primăriţa Ioana Buşe admite că directoarea şcolii este soţia vicelui, dar că Ionela Ivancu este sora naşei sale, nu. Doar a copiilor. „Umblă cineva cu gargare. Nu e conflict de interese. Ce grad de rudenie între mine şi naşa copiilor mei şi viceprimar? Nişte guri căscate. Important este ca lucrurile să meargă în localitate“, a declarat Buşe.  

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: