Sute de absolvenți, înscriși la AJOFM Gorj

Sute de absolvenți din Gorj s-au înscris la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj. Este vorba despre un număr de 398 de tineri. Imediat după finalizarea studiilor liceale, elevii au ales să intre în șomaj.

Proaspăt absolvenți de liceu, elevii nu mai vor să audă de alte studii și merg pentru a-și depune cerere în vederea obținerii unei indemnizații de șomaj. Directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, spune că această indemnizație este pentru o perioadă de 6 luni și nu depășește suma de 250 de lei pe lună.

”Până în prezent, ne-au intrat în evidență 398 de absolvenți. Cei mai mulți sunt absolvenții de liceu. Pentru cei care au terminat învățământul preuniversitar, ultima dată de depunere a fost 27 iulie 2020. Indemnizația de șomaj este de 250 de lei, timp de 6 luni. Din cei care au absolvit și sunt posibili absolvenți de preuniversitar, pot să-și mai depună documentele, doar dacă au situația școlară încheiată. Dacă în 60 de zile de la depunerea dosarului prin care solicită un loc de muncă, nicio ofertă nu le convine, pot obține acel șomaj”, a spus Romeo Chiriac, șeful AJOFM Gorj.

Din păcate, în județul Gorj și nu numai, sute de elevi aleg această variantă.  

Vizualizări: 612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: