FNME nu va semna actul adițional la CCM. „Ne pune să semnăm pe bruma aia de 70 de lei!”

Sindicatele și administrația companiei energetice din Gorj se vor întâlni, vineri, să discute din nou despre actul adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Deși miza este extrem de mică, 70 de lei în plus pentru salariați, negocierile sunt destul de încinse, iar Federația Națională Mine Energie amenință deja că nu va semna acest document.

Ședința de negocieri ar fi trebuit să aibă loc miercuri, dar a fost amânată pentru că managerul companiei nu a putut fi prezent. Așa că discuțiile au fost reprogramate pentru vineri dimineață. Pe ordinea de zi, sunt subiecte de interes pentru angajații companiei. „Domnul director a fost nevoit să plece la București probabil să discute despre programul de restructurare. Comisia mixtă va fi convocată vineri, la ora 10. Sunt trei puncte pe ordinea de zi: discutarea dosarelor medicale, de ajutor financiar pentru cei bolnavi, modalitatea de distribuire a fondului acela de 70 de lei și punctul trei – diverse”, a explicat liderul de sindicat Ion Popescu, de la Jilț Sud.

Cei de la Federația Națională Mine Energie au anunțat că nu vor semna actul adițional. „Am discutat și cu președintele FNME. Dânsul este în concediu. Sunt în concediu încă trei membri ai FNME, vicepreședinți. Domnii Roșca, Mitrescu și Cristi Lădaru, care sunt plecați în vacanță și 100% nu se poate să fie prezenți la întâlnire. După câte observ, dacă era o problemă de la celelalte federații, nu se ținea ședința. Un lucru este cert. Nu vom fi de acord cu semnarea actului adițional până nu se reglementează problema cu cei 70 de lei de la 1 aprilie 2020. Mai vor ca în contractele individuale, să nu mai fie prevăzut Jilț Sud, ci bazinul carbonifer Motru Jilț, de exemplu. Acestea sunt problemele pe care noi vrem să le discutăm. Se spune că din cauza FNME nu primesc angajații bruma aceea de 70 de lei. Ne condiționează Directoratul să semnăm și pentru bruma aceea. Noi nu suntem de acord cu așa ceva”, a mai spus Ion Popescu, la Tele3.

Negocierile au tot fost amânate de starea de urgență, iar când au fost reluate, părțile nu s-au înțeles.

Vizualizări: 2,365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: