Planul de restructurare a CE Oltenia, prezentat sindicaliștilor

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia a fost prezentat, vineri, liderilor de sindicat, în cadrul unei comisii mixte. Explicațiile nu au fost unele elaborate, urmând ca săptămâna viitoare să mai existe o întâlnire pe această temă.

Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, spune că administrația a dat garanții că oamenii nu vor fi concediați, ci doar cei care vor să plece voluntar o pot face. Sindicalistul spune că au existat și obiecții din partea liderilor cu privire la acest plan.

”A fost o primă prezentare și a rămas să stabilim o altă întâlnirea săptămâna viitoare. Au fost obiecții, puncte de vedere ale fiecărei structuri sindicale. Așteptăm o altă întâlnire. Mesajul este acela că nu vor fi făcute disponibilizări, eventual doar pe bază de voluntariat. Ne vom încadra ca număr de personal prin pensionările naturale din cadrul sistemului. Dacă ne-am uita pe prognoze, chiar pentru anumite perioade ar mai fi nevoie de salariați în cadrul Complexului Energetic Oltenia”, a spus Gabriel Căldărușe.

Planul de restructurare include un program de decarbonare ce se va întinde pe perioada a cinci ani (2021-2026), iar investiția este de aproximativ 7 miliarde de lei.

Vizualizări: 2,985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: