Cariera Jilț Sud se închide în 2025. Lider: Nu acceptăm această mascaradă

Reacție dură a liderului de sindicat de la Cariera Jilț Sud, după ce a aflat că planul de restructurare prevede închiderea unității în 2025. Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia a fost prezentat vineri în cadrul comisiei mixte administrație - sindicate.

Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud, acuză faptul că se închid cariere din Gorj pentru a fi protejată cariera din Mehedinți, județul de baștină al ministrului Economiei, Virgil Popescu. "Anunț colegii mei de la Jilt-Sud că în în sedinta de astăzi (n.r. - vineri) administratie-sindicate ni s-a adus la cunoștință că în planul de restructurare este propus ca Jilt-Sud să fie închisă în anul 2025. Am întrebat directoratul dacă a primit ordin de la ministrul-fantomă al Economiei, Virgil Popescu, să nu închidă cariera Husnicioara, că deh, este din județul pe care l-a păstorit și încă îl pastoreste, și să închidă Cariera Jilt-Sud? De ce oare? Presupun că, politic vorbind, Mătăsariul este de culoare roșie și nu culoarea galbenă, culoarea partidului din care face parte prea marele ministru?", a scris Popescu pe pagina de socializare.

Liderul sindical spune că minerii nu vor accepta această umilință. "Cum poti să crezi că vom accepta ca la Jilț-Sud, considerată regina cărbunelui în CEO, să fim umiliți în acest fel? De asta vrea conducerea CEO să schimbe noțiunea locului de muncă, să aibă posibilitatea să ne arunce dintr-un loc în altul? Și dacă nu suntem de acord să aibă posibilitatea de a ne da afară de la serviciu? Nu vom accepta și nu vom semna niciun act adițional care să cuprindă această prevedere și mă refer aici la sindicatele afiliate la FNME. Fac apel la colegii mei din Jilt-Sud să strângem rândurile, să fim uniți, să nu acceptăm această "mascaradă", fiind în pericol locurile noastre de muncă", a mai scris Popescu, făcând apel la unitate.

Federația Națională Mine Energie a anunțat de acum câteva săptămâni că nu va accepta semnarea unui act adițional care, deși aduce câteva zeci de lei în plus la salariu, prevede schimbarea locului de muncă, în sensul în care acesta să nu mai fie legat de o anumită carieră minieră, ci de bazinul minier, ceea ce ar da posibilitatea șefilor să mute când vor ei un miner de la o carieră la alta. (A.A.)

Vizualizări: 3,686

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: