Sute de buletine făcute de alegeri au rămas neridicate

Circa 500 de cărţi de identitate neridicate de persoanele care le-au solicitat se află încă la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu. Multe dintre buletine au fost cerute de cetăţenii care au dorit să se pună în legalitate în săptămâna premergătoare primului tur al alegerilor prezidenţiale, iar pentru a onora cererile la timp angajaţii direcţiei au muncit chiar şi peste program.

Conform conducerii Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu, peste 1840 de cetăţeni din municipiu şi din cele 11 localităţi arondate au solicitat în luna octombrie eliberarea cărţii de identitate. Numai în săptămâna premergătoare alegerilor au fost înregistrate peste 650 de solicitări. Problema este că nu toţi cei care au solicitat documentul s-au şi prezentat să îl ridice. “Toate cererile care s-au primit în săptămâna premergătoare alegerilor cât şi cererile depuse anterior acestei perioade au fost soluţionate. Ceea ce este dezamăgitor este faptul că degeaba ne-am dat noi tot interesul să punem oamenii în legalitate, sunt foarte mulţi care nu au venit să şi le ridice. Rugăm oamenii să se prezinte, să-şi ridice documentele, astfel încât la turul al doilea de scrutin să nu se trezească în imposibilitatea de a putea vota”, a declarat Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu.

Angajaţii direcţiei vor lucra la program prelungit şi în săptămâna premergătoare turului II al alegerilor. Conducerea unităţii a transmis cetăţenilor că prioritate la eliberarea cărţii de identitate vor avea cei cărora le-au expirat sau le-au pierdut.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: