Baritonul Vasile Martinoiu, în instanţă cu primăria Târgu Jiu

Celebrul cântăreţ de operă, Vasile Martinoiu, a acţionat în instanţă Primăria Municipiului Târgu Jiu pentru mai multe nereguli legate de proprietăţile pe care artistul de talie mondială le are în oraş. Reprezentanţii Serviciului Juridic din cadrul primăriei au precizat ieri că baritonul Vasile Martinoiu a fost invitat la discuţii, însă acesta a preferat calea instanţelor de judecată.

Vasile Martinoiu, unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de operă la nivel mondial, a dat în judecată primăria Târgu Jiu după ce au fost emise două titluri de proprietate pe acelaşi teren. Reprezentanţii Serviciului Juridic din cadrul primăriei Târgu Jiu au declarat ieri că baritonul Vasile Martinoiu are unele proprietăţi în localitate şi că există unele neconcordanţe privind titlurile de proprietate. „Domnul Vasile Martinoiu are două titluri de proprietate emise pe acelaşi teren şi nu vrea să răspundă la comisia locală de aplicare a legii 18. Comisia locală i-a cerut unele documente şi nu vrea să răspundă la clarificări”, a declarat Constantin Răduţoiu, jurist în cadrul primăriei Târgu Jiu.

Vasile Martinoiu a preferat calea instanţelor de judecată. Procesul este înregistrat la Judecătoria Târgu Jiu în data de 27 octombrie 2014, artistul fiind reprezentat de o avocată din Bucureşti. „Din punctul nostru de vedere nici nu am ajuns la instanţă, nu a venit nimic oficial la primărie. Puteam să rezolvăm mai simplu, dacă venea să discutăm”, a declarat Constantin Răduţoiu. Contactată telefonic, avocata lui Vasile Martinoiu ne-a confirmat că este vorba de baritonul Vasile Martinoiu, refuzând să ofere alte informaţii cu privire la dosar.

Vasile Martinoiu s-a născut la 2 aprilie 1934 la Târgu Jiu într-o familie de muzicieni. În decursul anilor, în diverse spectacole, a avut numeroase colaborări cu personalități artistice de talie mondială, cum ar fi sopranele Monserrat Caballé, Claudia Parada, Beverly Sills. În palmaresul artistic personal trebuie subliniată și participarea la multe premiere în diferite teatre din Germania, Italia, Franţa, SUA, Turcia. În anul 2004, președintele României i-a conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

Vizualizări: 270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: