Sute de cazuri de violenţă în şcolile din Gorj. Vezi ce fac elevii la şcoală!

Violenţa fizică, distrugerea bunurilor şi furturile sunt în topul incidentelor înregistrate în şcolile din Gorj în primul semestru al anului şcolar 2012/2013. Nu lipsesc nici ameninţări şi nici insulte în rândul elevilor. Conform unui bilanţ realizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, aproximativ 200 de cazuri de violenţă au fost înregistrate în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului în mai puţin de patru luni de cursuri.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a realizat un bilanţ al incidentelor care au avut loc în unităţile de învăţământ în primul semestru al anului şcolar 2012/2013. Statistica se prezintă în felul următor: 3 cazuri de discriminare şi instigare la discriminare, 10 cazuri de insulte repetate grave, 2 cazuri de ameninţări repetate, 2 cazuri de înşelăciune, 29 de cazuri de instigare la violenţă, 1 caz fapte privitoare la viaţa sexuală, 1 caz violenţă fizică gravă fără arme, 6 cazuri introducerea unor persoane străine în incinta şcolii, 4 cazuri de însuşirea bunului găsit, 8 cazuri de furt şi tentativă de furt, 3 cazuri distrugerea bunurilor unor persoane, 50 de cazuri de distrugere a bunurilor şcolii şi 77 de cazuri de violenţă fizică uşoară.

Potrivit conducerii ISJ Gorj, astfel de cazuri s-au înregistrat mai ales în şcolile unde nu există pază. „În mediul rural, toate şcolile sunt raportate la consiliile locale. Sunt cazuri deosebite pentru că situaţia economică a primăriilor nu permite alocarea de fonduri pentru asigurarea pazei. Jandarmul sau paznicul şcolii este plătit din contul comitetului de părinţi”, a declarat Marius Badea, inspector general adjunct al ISJ Gorj. Acesta a mai precizat că se intenţionează ca toate unităţile de învăţământ din judeţ să fie dotate cu sisteme de supraveghere video. „Un număr de 112 unităţi de învăţământ au paza asigurată în mod diferenţiat: prin sistem video, alarmare, profesorul de serviciu, paznicul şcolii, comunitatea locală şi jandarmerie. Sperăm ca toate şcolile din judeţ să fie supravegheate video începând cu anul şcolar 2013/2014”, a menţionat Marius Badea.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: