Bolboşi: Pod nou pentru cetăţenii din cătunul Ursoiţa

Cetăţenii cătunului Ursoiţa din comuna Bolboși vor circula în mai bune condiţii şi nici nu vor mai trebui să-şi facă griji că vor rămâne izolaţi. Autorităţile locale vor să le construiască un pod nou, solid, pentru ca aceşti cetăţeni să poată avea un punct de acces, conform, la restul comunei. Vechiul pod este aproape distrus şi nu mai poate fi utilizat.

Primăria şi Consiliul Local Bolboși au păstrat încă de anul trecut banii necesari pentru construirea unui nou pod peste pârâul Jilț Mic, pentru cetățenii din cătunul Ursoița. Circa 250 de cetăţeni locuiesc în acest cătun, iar podul care asigură singura legătură cu restul comunei.
Primarul Gheorghe Bilea spune că în cel mai scurt timp va fi desemnat constructorul şi că de luna viitoare vor fi demarate lucrările pentru construirea unui nou pod. "Podul din este parţial distrus, este unul improvizat realizat acum mulţi ani, şi vom construi unul nou, după un proiect tehnic, construcţie din beton cu grinzi. Fondurile sunt asigurate din bugetul local, sunt prevăzute de anul trecut şi nu am început lucrarea pentru că nu luasem toate avizele necesare. Suma se ridică la 94.000, valoarea prevăzută în proiect, şi preconizăm să începem lucrările din data de 2 aprilie. Facem o selecţie de oferte şi vom desemna constructorul. Termenul de finalizare a investiţiei este de 2 luni, altfel blocăm comunitatea de acolo. Pentru perioada cât se va lucra cetăţenii vor trece pe un podeţ provizoriu", a declarat Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboşi.
Autorităţile locale din Bolboși au început să reabiliteze și drumurile din comună. În această perioadă în mai multe puncte din comună se fac acțiuni de pietruire. "Avem o achiziţie de 100.000 lei, defalcată pe trimestre. Deja a început să aducă pe trimestrul I cota de piatră. Se împrăștie pe ulițele din comună. Avem în jur de 24 de km de drumuri sătești, dar cantitate este puţină. Trebuie să rezolvăm problemele urgente, cu gropile care au apărut pe timpul iernii. S-a pietruit până acum în satul Bălăcești", a explicat primarul comunei Bolboși.
Autorităţile locale au achiziționat și 9 tuburi de țeavă pentru a fi realizate traversări pe drumurile sătești, pentru preluarea apelor pluviale.

Galerie foto


Vizualizări: 530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: