Liste de aşteptare uriaşe pentru a face un RMN la Târgu Jiu

Pacienţii care au nevoie de un RMN sau CT mai au mult şi bine de aşteptat. Chiar dacă bugetul acordat de Casa de Sănătate Gorj este în creştere, listele de aşteptare cresc de la o zi la alta, astfel că numărul pacienţilor care au nevoie de un examen RMN ajunge aproape de 1000.

În momentul de faţă, peste 900 de persoane aşteaptă o consultaţie RMN la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Mai grav este faptul că anumite persoane care nu îşi permit efectuarea unui examen RMN sau CT contracost au nevoie urgentă de aceste consultaţii. „Avem, într-adevăr, nişte liste de aşteptare foarte mari. Vorbim la RMN de peste 900 de persoane, deşi bugetele au crescut de la 480 până la peste 600 de lei, în 2015 faţă de 2014. Datorită faptului că a crescut şi tariful pentru aceste cazuri decontate furnizorilor noştri întrucât nu se mai poate percepe niciun fel de coplată la asiguraţi, s-a ajuns la tarife 350-450 de lei care se decontează. Numărul de cazuri decontate a ajuns de la peste 5000 la 4000 şi automat aceste liste de aşteptare au crescut”, a declarat Daniel bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
Bugetele acordate de Casa de Asigurări de Sănătate Gorj pentru serviciile paraclinice au crescut în ultimii 2 ani cu peste 30%. Odată cu aceste majorări, a crescut şi numărul asiguraţilor care beneficiază de investigaţii ce ţin de imagistică. Contravaloarea unui examen cu ajutorul aparatului RMN sau Computerului Tomograf, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu porneşte de la 350 de lei.

Vizualizări: 3,095

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: