Tătaru explică listele de aşteptare la computerul tomograf

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu are programări pentru tomograf până în luna mai a acestui an. Reprezentanții spitalului spun că se află în această situație pentru că zilnic sunt foarte multe solicitări, iar aparatul nu suportă mai mult de șapte investigații pe zi. Cât privește RMN-ul, acesta este administrat de o societate privată, iar spitalul beneficiază de gratuitate pentru numai cinci cazuri zilnic.

Tiberiu Tătaru, managerul spitalului județean de urgență, a precizat că lista de așteptare în vederea efectuării tomografului a ajuns până la jumătatea lunii mai. Prioritate au urgențele, dar nu pot fi dați la o parte nici cei care își plătesc din propriul buzunar investigația. Numai în luna aprilie sunt programați 87 de gorjeni cărora medicii de specialitate le-au recomandat o astfel de investigație. ”Prioritatea zero este reprezentată de urgențe care nu sunt planificate ci sunt făcute imediat. CJAS Gorj, pentru aceste serviciu de radiologie are un buget lunar pe care îl împarte pentru toate aparatele existente la nivelul județului Gorj, astfel încât spitalului Târgu Jiu, pentru luna martie i-a revenit suma de 21.000 de lei, dar investigațiile noastre au ajuns la suma de 35.000 de lei. 10% din diferență se poate recupera din plafonul lunii următoare, restul consemnându-se ca pierdere la nivelul spitalului”, a spus Tiberiu Tătaru, manager.

Programările RMN, făcute de societatea privată
Cât privește lista de așteptare de la RMN, reprezentanții spitalului spun că ei fac programările numai pentru cele cinci cazuri gratuite din rândul pacienților spitalului. Restul de programări este treaba societății care administrează RMN-ul. Tiberiu Tătaru a mai precizat că spitalul nu deține la ora actuală fonduri pentru a achiziționa un aparat propriu. ”De ani de zile spitalul nu și-a permis achiziționarea unui astfel de aparat, pentru că are costuri foarte mari. La renegocierea contractului pe care am avut-o cu societatea comercială ce are acest aparat am reușit să obținem să facem cinci investigații zilnice în regim gratuit pentru pacienții spitalului, dintre cei care sunt internați în spital și prioritizarea este făcută de medicul șef al serviciului Radiologie în funcție de diagnostic. Restul de programări este treaba celor de la societatea comercială”, a spus Tiberiu Tătaru, manager.

Vizualizări: 446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: