Sute de colindători din două județe, în Piața Prefecturii

Peste cinci sute de colindători din județele Gorj și Mehedinți vor participa, la sfârșitul săptămânii viitoare, la Alaiul obiceiurilor de iarnă. Evenimentul va avea loc pe 15 decembrie, la ora 10, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu.

Nu vor lipsi cunoscuții colindători din Padeș care duc mai departe colindul cu măști sau cei din Polovragi care vor arăta celor prezenți obiceiurile Ursul, Capra sau Plugușorul.

“Peste 500 de colindători din Gorj și Mehedinți participă, în acest an, la Alaiul obiceiurilor de iarnă demonstrând încă o dată că tradițiile lăsate moștenire din moși, strămoși nu au fost și nu vor fi uitate de tânăra generație”, a transmis Daniela Gapșea, de la Centrul pentru Conservarea și Promovarea Tradițiilor Gorj.

Până atunci, colindătorii vor trece pragul mai multor instituții publice care au anunțat deja că vor avea ușile deschise săptămâna viitoare pentru micii oaspeți. Consiliul Județean Gorj, de exemplu, a transmis că primește colindători între 12 și 14 decembrie, de la ora 09.30 până la 15.00. Tot săptămâna viitoare, și Primăria Târgu Jiu va primi colindători. Mai multe grupuri și-au anunțat deja prezența. Municipalitatea a pregătit 6.500 de cutii personalizate cu surprize pentru cei care vor cânta colinde.

Vizualizări: 802

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: