Sute de controale pentru combaterea evaziunii la pâine

Continuând acţiunile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie, în perioada 14-20 septembrie 2013, la nivelul judeţului Gorj, poliţiştii au efectuat peste 200 de controale la societăţi comerciale, persoane fizice, fiind verificate şi peste 220 de mijloace de transport.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat o verificare  la o societate comercială din Tg.Jiu, ocazie cu care s-a constatat faptul că agentul economic distribuia produsele de panificaţie la mai multe societăţi de pe raza judeţului, utilizând pentru transport documente justificative, editate electronic, care, după livrarea produselor erau distruse şi şterse din contabilitate. În cauză s-a procedat la efectuarea unei percheziţii în mediul  informatic, fiind identificate mai multe fişiere, ce conţineau date referitoare la facturi neevidenţiate în contabilitate, emise în cursul anului 2013, totalizând venituri în cuantum de 33.0370 lei.

Cu ocazia verificărilor efectuate la o altă societate comercială din Tg. Jiu, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au constatat că în perioada 01.01.2013– 19.09.2013, administratorul societăţii nu a înregistrat în evidenţele financiar contabile ale societăţii toate veniturile realizate din comercializarea pâinii şi a produselor proaspete de patiserie, în valoare de  82.500 lei, sustrăgându-se de la plata impozitelor datorate bugetului de stat.

De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat verificări la o societate comercială din Tg. Jiu, constatând că în perioada ianuarie-august 2013, administratorul acesteia nu a înregistrat în evidenţele financiar contabile ale societăţii, toate veniturile realizate din comercializarea pâinii şi a produselor proaspete de patiserie, în valoare de 23.500 lei, sustrăgându-se de la plata impozitelor datorate bugetului de stat.

În toate aceste cazuri poliţiştii au constituit dosare penale în care efectuează cercetări faţă de administratorii celor trei societăţi comerciale, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

BILANŢ

Au fost constatate 3 infracţiuni la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, fiind aplicate 134 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 44 la Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite republicată, în valoare totală de peste 140.000 lei. Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii gorjeni depăşeşte suma de 5.000 lei. (A.A.)

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: