Două profesoare de la Văgiuleşti, moarte în Hunedoara

Început de an şcolar îndoliat în Gorj, după ce două profesoare de la Şcoala Generală Văgiuleşti şi-au găsit ieri sfârşitul în mod tragic într-un accident rutier produs tocmai în judeţul Hunedoara.

Cele două se îndreptau spre Deva şi, la un moment dat, în împrejurări neelucidate, autoturismul în care se aflau acestea a ajuns sub roţile unui autocamion. Şoferul autocamionului a suferit un atac de panică şi a rămas fără cuvinte când a văzut ce i s-a putut întâmpla. Accidentul s-a produs într-o curbă, iar viteza excesivă este prima ipoteză pe care poliţiştii o iau în calcul pentru producerea acestei nenorociri.

Corina Ţăpârdea avea 26 de ani, ea fiind cea care era la volan. Aceasta preda limba română şi se deplasa spre Deva împreună cu colega de istorie şi cultură civică, Florina Ularu, de 46 de ani. În trafic, în spatele lor, se mai aflau alţi doi dascăli de la Văgiuleşti, toţi fiind implicaţi într-un proiect derulat de Ministerul Educaţiei. „Am rămas consternat când am auzit ce s-a întâmplat. Şcoala de la Văgiuleşti fusese singura selectată de la nivel de judeţ pentru un proiect de formare de mediatori şcolari. Opt colegi de aici urmau să participe în aceste zile la cursurile pe care Ministerul le organizează la Deva. Nu mi-a venit să cred, iniţial, când am aflat, că s-a putut întâmpla o asemenea nenorocire. Ulterior, după verificări făcute oficial,a devenit evident că totul e cât se poate de real. M-a sunat inclusiv tatăl uneia dintre colegele moarte pentru a mă întreba dacă este adevărat. Transmit şi pe această cale condoleanţe şi sincere regrete”, ne-a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Gorj, Ion Iştfan.

Vizualizări: 272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: