Sute de elevi din Gorj, în carantină

Tot mai multe cazuri de Covid 19 sunt confirmate, în județul Gorj, în rândul elevilor sau al dascălilor. După primele două săptămâni de la debutul școlii, șase elevi și cinci profesori s-au infectat cu noul virus. În acest moment, peste 400 de copii sunt în carantină la domiciliu după ce au intrat în contact cu un coleg ori un dascăl infectat cu SARS-CoV-2.

În primele săptămâni de școală, șase elevi de la mai multe școli s-au infectat cu noul coronavirus. Unul dintre ei are simptome și este internat în spital. Alți peste 400 de elevi au intrat în carantină la domiciliu. “Avem șase elevi confirmați care sunt în izolare. Unul dintre ei este spitalizat. Avem, de asemenea, 425 de elevi sunt carantinați. Avem cinci cadre didactice contaminate și 21 în carantină”, a declarat Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Din cauza îmbolnăvirilor, liceul din Mătăsari a trecut în scenariul roșu și desfășoară lecțiile doar pe internet. „Întreg Liceul Tehnologic Mătăsari se află în scenariul roșu și o singură clasă de la Școala Gimnazială Ionești este în scenariul roșu pentru că învățătoarea este infectată. În rest, aproape toate școlile din județul Gorj sunt în scenariul galben mai puțin unitățile școlare mai mici, din mediul rural, care au spațiu suficient și număr de copii destul de mic”, a mai explicat Dana Constantinescu.

De asemenea, un inspector școlar a fost confirmat cu SARS-CoV-2. De vineri, nu a mai fost prezent la birou. Cu toate acestea, doi colegi au intrat în izolare la domiciliu pentru o perioadă de aproape două săptămâni.

Vizualizări: 2,427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: