Colegiul “Ecaterina”, model în pandemie. Cum decurg orele!

În pandemie, fiecare școală din municipiul Târgu Jiu a trebuit să găsească cele mai bune soluții astfel încât elevii să nu fie defavorizați și să învețe în cele mai bune condiții, dar și cu riscul de îmbolnăvire cu noul coronavirus redus la minimum. Colegiul Național "Ecaterina Teodoroiu" este printre unitățile de învățământ unde s-au luat decizii din timp, iar acum nu se confruntă cu niciun caz de Covid 19. Clasele sunt dotate cu sisteme video performante care transmit în timp real lecția predată în clasă și pentru elevii de acasă.

Elevii până în clasa a XI-a inclusiv au fost împărțiți în grupe. Vin la școală prin rotație pentru că unitatea de învățământ a ales scenariul galben, adică învățământul hibrid. Pregătirile au început încă de acum două luni pentru a fi redus cât mai mult riscul de îmbolnăvire odată cu întoarcerea copiilor la școală. „Încă din luna august, am încercat să facem față provocărilor impuse de această pandemie și să încercăm să începem școala în cele mai bune condiții. Am încercat să facem tot ce depinde de noi pentru a reduce riscul îmbolnăvirilor. Evident că risc zero nu se poate, dar prin respectarea acelui ordin, considerăm că lucrurile stau bine la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” în momentul de față”, a spus directorul liceului, Iustin Paralescu.

În toate clasele există sisteme video performante. Copiii au fost împărțiți pe grupe. Una vine la școală, cealaltă învață de acasă. Prin rotație, la două săptămâni. Cei care sunt acasă pot participa la ore și văd tot ce se întâmplă în clasă datorită camerei care transmite în timp real lecția predată în sala de curs. „În toate clasele există sistem video performant care preia imaginea de pe o tablă pentru cei de acasă. Imaginea este preluată cu mare acuratețe și nu am avut plângeri de la cei de acasă că nu ar vedea ce se scrie pe clasă. Așa cei de acasă participă la lecție”, a mai spus Paralescu.

Cei din anii terminali trebuie să vină cu toții la școală. Și aici s-au făcut modificări. Clasele au fost dotate cu panouri de plexiglas. „Am împărțit clasele în grupe până la clasa a XI-a și pentru clasele a XII-a, în colaborare cu autoritatea locală și îi mulțumesc domnului primar pentru sprijinul pe care ni l-a acordat. Am reușit să ne desfășurăm activitatea în condiți optime. Am achiziționat panouri din plexiglas și toți copiii pot fi la școală”, a mai explicat directorul Colegiului „Ecaterina Teodoroiu”.

Galerie foto




Vizualizări: 7,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: