Sute de elevi gorjeni, meseriaşi în Ţara lui Andrei

7 din 10 angajatori găsesc cu dificultate meseriaşi buni,  iar sub 2 din 10 părinţi şi-ar trimite copiii către o şcoală profesională. De la aceste cifre a pornit proiectul „România Meseriaşă” prin care OMV Petrom îşi propune să formeze tineri pe care să-i angajeze. Caravana a ajuns şi la Târgu Jiu.

Peste 200 de tineri din judeţul Gorj vor fi selectaţi pentru a participa la „Tabăra Meseriaşilor” în această vară. „Am venit cu România Meseriaşă în judeţul Gorj, să discutăm cu directorii liceelor tehnologice prezenţa copiilor în Tabăra Meseriaşilor. Este al doilea an în care venim aici. Vom începe caravana pe 15 mai. Vom selecta copii. Le vom povesti despre această tabără. Profesorii care sunt aici au trăit experienţa din tabără şi ştiu cât de importantă este”, a explicat reprezentantul companiei, Mona Nicolici.

Burse pentru tineri

În plus, compania va şcolariza şi câteva zeci de elevi din Gorj. Mai apoi, tinerii vor avea şansa de a deveni angajaţi ai OMV. „Vom avea 240 de elevi din judeţul Gorj în patru calificări: turism alimentaţie, construcţii, electric şi mecanică. Se vor distra copiii şi în plus vor primi pregătire, li se face evaluarea vocaţională. Cei mai buni vor avea burse. Vor fi 10 bursieri pe fiecare săptămână. Vor fi 40 de tineri care îşi vor putea susţine educaţia. Vom alege elevi din clasele X-XI pentru că sunt pregătiţi să intre în acest proiect”, a mai spus Nicolici.

Tinerii care au fost în Tabăra Meseriaşilor recomandă experienţa. Au desfăşurat tot felul de activităţi în funcţie de specializarea lor. „Am fost în tabără. Am cunoscut tot felul de oameni şi aş recomanda tuturor. Să meargă şi profesorii pentru că mulţi s-au schimbat în tabără. Eu sunt la alimentaţie publică şi am învăţat foarte multe lucruri în acest domeniu”, a mărturisit Patricia, o elevă care a fost în Tabăra Meseriaşilor, sponsorizată de OMV Petrom.

„Acum două luni am fost în «Ţara lui Andrei». Totul s-a schimbat. Am început să particip la foarte multe proiecte. «Ţara lui Andrei» are nevoie continuă de voluntari. Am participat la proiecte de dezvoltare profesională, proiecte pentru comunitate. Este o experienţă care trebuie încercată cel puţin în liceu, ne-a spus şi Bianca”, o altă elevă a Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: