Sute de familii de albine, moarte la câmpurile de rapiță!

Odată cu venirea primăverii și mutarea stupilor în câmpurile de rapiță apar și primele probleme cauzate de pesticidele folosite de unii fermieri. Recent, cazul familiilor de albine moarte la câmpurile de rapiță au devenit subiectul unei anchete demarate de polițiști.

Apelul apicultorilor care și-au pierdut albinele a fost ascultat, iar săptămâna trecută au fost efectuate percheziții domiciliare  în zona în care au murit albinele pentru a stabili vinovații.

Aproximativ 350 de familii de albine au murit ucise de substanțe de uz agricol folosite în cultura de rapiță, în localitatea Beltiug, județul Satu Mare. Crescătorii de albine au sesizat autoritățile imediat ce și-au dat seama că albinele mor pe capete.

În acest sens, două percheziţii domiciliare au avut loc vineri, 12 aprilie, în judeţul Satu Mare, în cazul sutelor de familii de albine care au murit intoxicate, fiind ridicate înscrisuri şi substanţe susceptibile a fi utilizate pentru tratarea culturilor de rapiţă, după cum a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare.

”La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Protecţia Animalelor Satu Mare au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, la un punct de lucru situat în judeţul Satu Mare, precum şi la domiciliul unei persoane, în cadrul dosarului penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite şi ridicate înscrisuri şi substanţe susceptibile a fi utilizate pentru tratarea culturilor de rapiţă, care ar putea constitui mijloace de probă în acest sens”, conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare.

Oamenii legii au fost sesizaţi de patru apicultori în ceea ce privește incidentul produs în localitatea Beltiug, în urma căruia circa 350 de familii de albine ar fi murit.

Vizualizări: 1,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: