Sute de gorjeni au gustat peşte prăjit de Tismana

Zi de mare sărbătoare ieri la Tismana, unde oamenii din zonă au venit în număr mare, profitând de sărbătoarea extrem de importantă din calendarul ortodox. Surprinzător, politicienii au fost marii absenți ai zilei, asta deși primarul Marian Slivilescu s-a pregătit cu vin și pește în cantități suficiente pentru musafirii pe care îi aștepta.

Edilul din Tismana a adus și anul acesta vinul de acasă pentru a-l oferi gratuit celor care au venit la Sărbătoarea Păstrăvului. Oamenii au primit pește prăjit și mămăliguță cu brânză, pe lângă paharul de vin, vreo 700 de porții fiind pregătite voluntar de angajați ai Primăriei. Consilierii locali și primarul au pus bani pentru a cumpăra peștele și făina necesară pentru mămăligă și, astfel, au reușit să facă fericiți sute de gorjeni care au venit să primească gratis peștele prăjit. A fost atât de multă mâncare încât oamenii nu au simțit nevoia să se împingă. Din contră, edilii localității îi chemau la masă pe cei veniți în bâlciul organizat în apropiere cu ocazia zilei de Buna Vestire.

„Suntem deja la a doua ediție și de data aceasta avem și o vreme favorabilă, numai bună pentru o astfel de manifestare. Una dintre tradițiile acestei zile spune că azi nu trebuie să te superi sau să te cerți cu nimeni, iar noi asta dorim, să-i veselim pe oameni. Le-am oferit pește ca să fie iuți tot anul, așa cum este peștele în apă”, a spus Marian Slivilescu. Oamenii care au degustat băutura și bucatele edilului l-au lăudat pe acesta și i-au mulțumit, dorindu-i mulți ani la Primărie fie și numai pentru a mai organiza astfel de chermeze care nu afectează bugetul public.

Nimeni de pe la județ

Sărbătoarea de ieri de la Tismana a fost o premieră pentru autoritățile județene care, ocupate pe la Târgu Jiu cu cine știe ce alte lucruri, nu au mai ajuns să onoreze invitația lui Slivilescu. În mod surprinzător, Marian Slivilescu a urcat singur pe scena pe care au evoluat artiști de la Doina Gorjului, doar directorul Gheorghe Porumbel ținându-i acestuia de urât. E drept că nimeni nu a plâns că nu a venit unul sau altul dintre deputații sau senatorii județului, oamenii bucurându-se mai mult și mai în tihnă de vremea frumoasă din prima parte a zilei și de spectacolul de muzică populară oferit gratuit de artiști consacrați.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: