Cenuşa de la Submaidane goleşte conturile CEO

Complexul Energetic Oltenia a încheiat în ultima săptămână cinci contracte în valoare totală de aproximativ 100.000 de euro pentru eliminarea cenuşii din satul Submaidane din Turceni. Casele şi terenurile oamenilor au fost îngropate în cenuşă  înainte de Crăciun şi se fac lucrări încă de atunci. Nu se ştie cât a cheltuit CE Oltenia până acum pentru a rezolva problema locuitorilor din Turceni, dar cert este că de aici încolo este vorba de mulţi bani.

O suprafaţă de 13 hectare de teren şi gospodăriile a 70 de familii au fost inundate anul trecut după ce o conductă de la depozitul de cenuşă de la Termocentrala Turceni s-a spart. Doar în ultima săptămână, compania a acordat prin negociere directă sume mari pentru rezolvarea problemei de la Turceni. Nu se ştie însă cât s-a cheltuit până acum, dar cert este că în perioada următoare diverse sume de bani vor ajunge în conturile a cinci firme.

Compania pare să fi împărţit lucrările pentru a împăca pe toată lumea. În data de 18 martie au fost acordate trei lucrări pentru acelaşi obiect, eliminarea cenuşii de la Submaidane. La distanţă de câteva ore, compania a dat firmei Maninter Car din Motru suma de 118.658 de lei, 25.235 de lei lui Ydail Construct şi 14.288 RON de lei firmei Dacorex Com SRL Târgu Jiu. Peste o săptămână, pe 25 martie, firma din Motru, Maninter a mai primit un contract de 106.667 de lei, tot pentru evacuarea zgurii şi cenuşii din Submaidane. În aceeaşi zi, o altă firmă, Socend Construct SRL Ţânţăreni, a încheiat un contrăcţel de 67.000 RON de lei pentru acelaşi timp de servicii. Toate sumele sunt fără TVA.

REACŢIE

Potrivit primarului din oraş, Dumitru Gîlceavă, se lucrează şi acum la îndepărtarea cenuşii însă lucrările sunt abia la jumătate. Deşi lucrările sunt la jumătate, compania a cheltuit deja sume importante de bani. În plus, CE Oltenia a aprobat şi un buget de 400.000 de lei pentru despăgubirea oamenilor. Potrivit primarului, unii din locuitori sunt mulţumiţi, alţii nu prea. Un lucru e sigur, cheltuielile pentru evacuarea cenuşii din Submaidane vor creşte.

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: