Sute de lucrări de la bac, din nou la corectat

Deşi examenul de Bacalaureat s-a încheiat de mult, inspectorii şcolari încă mai verifică lucrări. Aceştia au de reevaluat lucrările a 200 de absolvenţi. Potrivit celor din conducerea Inspectoratului raportul privind reevaluarea acestor lucrări trebuia să fie gata în urmă cu aproape o lună de zile. La Limba şi Literatura Română corectura lucrărilor se face sub îndrumarea inspectorului Daniela Bogea cea care a coordonat activitatea şi în vara când au fost date note de 10 pe ochi frumoşi.

Camelia Bibere, inspector adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, acuză vechea conducere a Inspectoratului de nepăsare. Ea spune că cele două sute de lucrări trebuiau reevaluate până la 1 octombrie. „Conform metodologiei, după finalizarea celor două sesiuni ale examenului de bacalaureat, Inspectoratul are obligaţia să reevalueze 200 de lucrări la patru discipline diferite, vechea conducere a Inspectoratului nu a făcut acest lucru, nu ştiu din ce motiv. Întrucât trebuie să trimitem până la sfârşitul acestei luni un raport la Minister inspectorii de specialitate lucrează şi în prezent la reevaluarea acestor lucrări“.

Mergea dă vina pe actuala conducere

Nicolae Mergea, fostul Inspector general al ISJ Gorj, o sfătuieşte pe Camelia Bibere să citească cu atenţie metodologia de bac. „În conformitate cu metodologia  de organizare şi desfăşurare a celor două sesiuni de BAC la finele lunii noiembrie se întocmeşte raportul ce urmează a fi înaintat Ministerului Educaţiei, până atunci se face  evaluarea unui număr de lucrări prin sondaj. Noi la 15 septembrie am stabilit disciplinele la care se evaluează prin sondaj, între timp a avut loc schimbarea, dar le-am spus actualului inspector inclusiv doamnei Bibere care sunt problemele urgente printre care am menţionat şi corectura acestor lucrări. Dacă inspectorul Camelia Bibere spune că lucrările trebuiau controlate până la 1 octombrie, o rog să citească cu mai multă atenţie metodologia de BAC”, precizează Nicolae Mergea fost inspector general al ISJ Gorj.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: