Olaru îi răspunde lui Roşca: Va fi o redistribuire a personalului

Complexul Energetic Oltenia anunţă, prin vocea şefului de la Resurse Umane, că va urma o redistribuire a personalului în carierele miniere, pentru a face faţă programului de 7 zile pe săptămână. Sorin Olaru a făcut această precizare după ce liderul sindical de la Cariera Roşiuţa, Nelu Roşca, a ameninţat cu încetarea lucrului, fiind sute de oameni în minus faţă de necesar.

Sorin Olaru a precizat într-o emisiune la Tele3 că se caută soluţii pentru a face faţă programului de 7 zile în carierele miniere, mai ales că este o perioadă de concedii. „De luni o să fie o analiză privind redistribuirea personalului în perioada în care se lucrează la 7 zile, pentru că sunt și concedii de odihnă, concedii medicale. Oamenii merg la tratament, merg în sejururi, au bilete luate de la începutul anului și nu le putem refuza concediul de odihnă. Dar, la fel de bine trebuie să funcționăm la 7 zile cu anumite utilaje”, a spus Olaru.

Cel care a semnalat nemulţumirea oamenilor din companie a fost liderul sindical de la Roşiuţa, Nelu Roşca. ”Vă pot spune că există o lipsă de normativ foarte mare, iar la Roșiuța la un program de lucru de cinci zile pe săptămână am 321 de salariați lipsă. La un program de șase zile pe săptămână am 386 de salariați lipsă și nu mă mai gândesc la șapte zile că ar însemna să mă duc la vreo 450 de persoane. Vreau să vă spun că la intrarea în schimb, maiștri cu șefii de sectoare caută după oameni să pornească utilajele”, a spus Roșca, precizând că sunt de luat şi concedii de anul trecut. (R.S.)

Vizualizări: 6,995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: