Sute de sesizări la 984

Gorjenii reclamă la Primărie activitatea direcţiilor subordonate instituţiei. Telefonul cetăţeanului, 984, din cadrul primăriei a sunat anul acesta de aproape 1.500 de ori. Potrivit şefului Centrului de Informare a Cetăţenilor, Florin Munteanu a declarat că frecvent sunt primite şi sesizări sau scrisori mai speciale, pentru care primăria nu are rezolvare.

Munteanu a mai spus că şi pe site-ul www.domnuleprimar.ro sunt primite multe sesizări la care angajaţii primăriei trebuie să răspundă. Acesta a mai spus că până în acest moment au fost înregistrate la primărie un număr de 51.773 de documente, peste 2.000 fiind în curs de soluţionare.

Un târgujian anunţa că în 2012 vine sfârşitul lumii

Florin Munteanu, şeful Centrului de Informare a Cetăţenilor din cadrul primăriei Târgu Jiu a declarat că sunt primite la sediul instituţiei tot felul de petiţii şi scrisori, unele dintre ele fiind de-a dreptul hilare. Cea mai recentă scrisoare adresată primăriei vine din partea unei persoane a cărei identitate nu se cunoaşte, care anunţă venirea sfârşitului lumii în anul 2012. Munteanu a mai spus că sunt situaţii când târgujienii trimit solicitări care nu pot fi soluţionate. „Recent am primit o scrisoare prin care un cetăţean ne scrie şi ne spune că A sosit timpul şi că în anul 2012 este sfârşitul lumii. Am primit această scrisoare de la o persoană anonimă. Ne mai confruntăm şi cu astfel de situaţii“, a declarat Munteanu.

Florin Munteanu a precizat că în topul reclamaţiilor făcute la telefonul cetăţeanului se află activitatea Serviciului Gospodărire Comunală cu 487 urmată de Direcţia Servicii Comunale cu 404. Şi activitatea APAREGIO a fost pusă la îndoială de cetăţeni, un număr de două sute de persoane venind cu propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii. Direcţia Tehnică a primit 145 de sesizări iar Poliţia Comunitară 120.

În anul 2008, 55 de persoane au solicitat informaţii de interes public prevăzut de Legea 544/ 2001. Munteanu a precizat că cele mai multe au fost rezolvate favorabil.

Petiţionari online

Peste 80 de târgujieni i s-au adresat primarului online, prin intermediul site-ului www.domnuleprimar.ro. Florin Munteanu a declarat că în anul 2008, au fost postate 87 de sesizări, efectuate de persoane fizice. Principalele aspecte sesizate se referă la gestionarea problemei câinilor fără stăpân, semnalarea executării unor lucrări fără autorizaţiile necesare sau pure propuneri de realizarea a unor investiţii.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: