Sute de şomeri după ce nu au luat BAC-ul

Aproape 900 de absolvenţi de liceu din Gorj, care nu au promovat examenul de bacalaureat, şi-au depus dosarul de şomaj la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, pentru a beneficia de indemnizaţia lunară de 250 de lei. Cei care nu au luat bac-ul mai au la dispoziţie luna aceasta pentru a-şi depune dosarul, după cum spune directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac.

Numărul celor aflaţi în căutarea unei slujbe să fie în creştere, situaţie care nu se va schimba prea curând, dacă ţinem cont de faptul că vine sezonul rece şi numărul slujbelor oricum se reduce, unele fiind strict sezoniere, de vară. „Până spre sfârşitul lunii august vom mai primi astfel de dosare. Sunt colegi în ţară care au încheiat această activitatea, interpretând termenele în defavoarea absolvenţilor care nu au luat bacalaureatul. Încercăm să venim în sprijinul lor şi, din datele noastre, îi aşteptăm pe cei interesaţi să îşi depună dosarele şi în perioada următoare”, menţionează Chiriac. Din cei aproape 900 de absolvenţi de liceu care şi-au depus dosarul de şomaj, 783 au terminat un liceu de specialitate, iar 91 un liceu teoretic. Lor li se adaugă şi 248 de absolvenţi de studii superioare, care nu şi-au găsit un loc de muncă după terminarea studiilor şi care, de asemenea, au depus la AJOFM Gorj cerere pentru a beneficia de ajutorul de şomaj de 250 de lei.

AJOFM Gorj are în evidenţele sale un număr total 9688 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, rata şomajului la nivelul judeţului fiind de 6,58%. Agenţia nu a fost informată despre disponibilizări masive ce ar urma să aibă loc în luna august, dar, din septembrie, Hidroconstrucţia SA Târgu Jiu va pune în aplicare un plan ce se întinde pe mai multe luni şi care prevede trimiterea în şomaj a circa 600 de persoane, multora dintre ele urmând să le fie întrerupte contractele de muncă odată cu venirea sezonului rece.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: