Sute de tătici în concediu pentru creşterea copilului

Aproape 800 de bărbaţi din judeţul Gorj stau acasă şi au grijă de cei mici, primind lunar indemnizaţia pentru creşterea copilului, după cum arată datele furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Gorj.

Numărul total al persoanelor care se află în plată în prezent este de 2.614, dintre care 1.393 sunt femei. După cum bine se ştie, din acest an, părinţii pot solicita recalcularea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, renunţând astfel la varianta cu cei 600 de lei lunar şi alegând să primească în schimb 85% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni, înainte de naşterea copilului. Beneficiază de indemnizaţie mărită 501 gorjeni, dintre care doar 83 de  bărbaţi. Totuşi, cei mai mulţi gorjeni aflaţi în maternitate sau în paternitate, după caz, primesc în continuare indemnizaţia de 600 lei. Este vorba despre 2113 persoane, dintre care 598 sunt bărbaţi.

Alin Văcaru, directorul AJPS Gorj, a declarat că persoanele care aleg să revină la muncă înainte de împlinirea vârstei de 2 sau de 3 ani a copilului, primesc un stimulent lunar de 100 lei: „Avem înregistrate 521 de persoane care beneficiază de acest stimulent, dintre care majoritatea, peste 400, sunt bărbaţi”.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: