Sute de tineri, la Castelul Roșianu din Turburea

Sute de tineri au participat la Congresul Tinerilor Creștini Ortodocși din Oltenia, ce a avut loc, sâmbătă, la Turburea. La eveniment, au mai luat parte mitropolitul Olteniei, autoritățile locale și județene.

"Când mi-a venit rândul să le adresez câteva cuvinte, mi-am amintit un mesaj important dat de Majestatea sa Regele Mihai I, la tribuna Parlamentului României, care spunea în discursul său: “Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie”. Și eu cred că așa este. 

Am spus că acum, mai mult ca niciodată, ținând cont de realitatea socială actuală, Biserica și clasa politica trebuie să își dea mâna și să se implice împreună în gestionarea problemelor sociale, în educație și în conservarea patrimoniului cultural. 

Fotografia de grup a fost realizată în fața uneia dintre cele mai frumoase clădiri din Gorj, Castelul Roșianu din Turburea, pe care Biserica îl va restaura în următorii ani, iar asta înseamnă salvarea unei bucăți din istoria noastră locală", a fost mesajul prefectului județului Gorj, Iulian Popescu. 

Galerie foto




Vizualizări: 1,017

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: